Χαλάρωση του ελληνικού προγράμματος λόγω προσφυγικού, εξετάζει το Βερολίνο

Νέα στάση απέναντι στην Ελλάδα με χαλάρωση των όρων του προγράμματος αν σε αντάλλαγμα η Ελλάδα καταβάλει περισσότερες προσπάθειες στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, φαίνεται να εξετάζει πλέον η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ λόγω των αφόρητων πιέσεων που ασκεί η προσφυγική κρίση, τόσο στην Ελλάδα όσο και τη Γερμανία.

Σύμφωνα με το «Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο» (Redaktions Netzwerk Deutschland), το οποίο επικαλείται ηγετικούς κύκλους των χριστιανοδημοκρατών, το Βερολίνο προσανατολίζεται στην από σύνδεση του ελληνικού προγράμματος και της προσφυγικής κρίσης.

Όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, η Ελλάδα μπορεί ωστόσο να ελπίζει σε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, για παράδειγμα στις επικείμενες διαβουλεύσεις του Eurogroup, μόνο αν καταβάλλει περισσότερες προσπάθειες στην διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Την ίδια στιγμή στους στόχους της Γερμανίδας καγκελαρίου είναι να αυξηθεί η πίεση προς τους Ευρωπαίους εταίρους έτσι ώστε να επιδείξουν περισσότερη αλληλεγγύη έναντι της Ελλάδας και ταυτόχρονα να υπάρξουν απτά αποτελέσματα στην κρίσιμη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό στις 7 Μαρτίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here