Χίος: Eπεισόδια μεταξύ προσφύγων και πυροβολισμοί στον αέρα από ιδιοκτήτη καφενείου

Επεισόδια μεταξύ ομάδων προσφύγων και μεταναστών, ξέσπασαν το απόγευμα της Κυριακής στον καταυλισμό τη Σούδας στη Χίο ενώ ιδιοκτήτης παρακείμενου καφενείου, αντέδρασε πυροβολώντας στον αέρα με κυνηγητική καραμπίνα. 

Ο ιδιοκτήτης που κρατείται στο λιμεναρχείο Χίου, υποστηρίζει ότι φοβήθηκε, όταν είδε τους συμπλεκόμενους να τρέχουν προς την ιχθυόσκαλα και να πετούν πέτρες, πήγε στο αυτοκίνητό του, πήρε την κυνηγετική καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα για εκφοβισμό.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής, στοιχεία έριξε πέντε έως έξι πυροβολισμούς. Στο λιμεναρχείο Χίου σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του και το πρωί αναμένεται ότι θα παραπεμφθεί στην εισαγγελία Χίου.

Έξι τραυματίες από τις συμπλοκές

Από τα επεισόδια τραυματίσθηκαν συνολικά οκτώ άτομα που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, οι πέντε εξ αυτών θα παραμείνουν για παρακολούθηση και νοσηλεία στο νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι τρεις μάλλον θα φύγουν μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών. Πάντως, ουδείς εκ των τραυματιών διατρέχει σοβαρό κίνδυνο.

Στις συμπλοκές πήραν μέρος περί τα 20 άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες Αφγανοί, Αλγερινοί και Παλαιστίνιοι. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κάποιοι εξ αυτών είχαν έρθει από την ΒΙΑΛ και μπήκαν στον καταυλισμό, όπου προφανώς είχαν έλθει σε συνεννόηση με κάποιους άλλους, που διαμένουν στη Σούδα και στην συνέχεια ξέσπασαν τα επεισόδια.

Αστυνομική δύναμη δεν υπήρχε στην περιοχή εκείνη την στιγμή, αφού το πρωί της Κυριακής αποχώρησαν από τη Χίο για την Θεσσαλονίκη δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες θα αντικατασταθούν με άλλες.

Πηγή: ΦΩΤΟ Astraparis

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here