Χίος: Ακροδεξιός οδηγός ευρωπαίου Επιτρόπου

Γνωστός ακροδεξιός, άνθρωπος με γνωστή βίαιη δράση εις βάρος μεταναστών αλλά και δημοσιογράφων στη Χίο -κάτι που βεβαιώνεται και από μηνυτήριες αναφορές εις βάρος του- εντοπίστηκε, σύμφωνα με δημοσιεύματα να εκτελεί χρέη οδηγού του Ολλανδού επιτρόπου, αρμόδιου για την εφαρμογή της Συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκία για το προσφυγικό, Maarten Verwey.

Capture

«Ο συμβολισμός είναι βαρύς. Οδηγός ευρωπαίου αξιωματούχου ο φέρελπις νεοναζί τοπικός παράγων. Αναμένεται με περιέργεια η επίσημη εξήγηση από πλευράς ΕΕ. Εκτός αν είναι ο μοναδικός με δίπλωμα οδήγησης στο νησί», λέει ο πρώην γραμματέας.

Εις βάρος του Μ.Μ. εκκρεμούν δύο μηνύσεις, από τον δημοσιογράφο του astraparis.gr, Γιάννη Στεβή και τον νοσηλευτή του νοσοκομείου Χίου Γιάννη Κουτσοδόντη. Όπως υποστηρίζουν ο Μ.Μ. ήταν πρωταγωνιστής σε όλα τα επεισόδια κατά των προσφύγων και μεταναστών, τον Απρίλιο, τον Ιούνιο αλλά και τον Νοέμβριο. 

Η Επιτροπή διευκρινίζει ότι δεν γνώριζε τον συγκεκριμένο άνθρωπο ο οποίος, όπως τονίζει, «εκτελούσε χρέη οδηγού και όχι σωματοφύλακα ή ξεναγού», όπως αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε τοπικά δημοσιεύματα και αναρτήσεις στα social media. Τέλος, διευκρινίζεται, ότι η συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τη συγκεκριμένη εταιρία διεκόπη σήμερα μετά το περιστατικό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here