Χίλαρι: Το αμερικανικό όνειρο μάς χωρά όλους

 

«Το αμερικανό όνειρο μάς χωρά όλους» υπογράμμισε η Χίλαρι Κλίντον, στη πρώτη δημόσια τοποθέτησή της μετά την ήττα της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές από τον Ντόναλντ Τραμπ. Και πρόσθεσε πως στην αμερικανική κοινωνία έχουν χώρο και δικαίωμα στην ευτυχία όλοι, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού ή καταγωγής.

Η κ. Κλίντον επέλεξε να τονίσει την σημασία τήρησης των θεμελιώδων αρχών της αμερικανικής κοινωνίας, του Κράτους Δικαίου και της ελευθερίας,, συμπληρώνοντας πως ελπίζει ότι ο Τραμπ θα γίνει επιτυχημένος πρόεδρος.

«Η εκστρατεία μας δεν ήταν για ένα πρόσωπο, αλλά για μία Αμερική με τις αξίες μας, με ελπίδα, που δεν αποκλείει κανέναν, μία Αμερική καλόκαρδη» είπε, υπογραμμίζοντας πως σέβεται το αποτέλεσμα και πως το αμερικανικό όνειρο έχει χώρο για όλους «ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, καταγωγής».

Ήταν η πρώτη της εμφάνιση μετά την ήττα: Η Κλίντον τελικά είχε αποφύγει να εμφανιστεί τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, αναρτώντας μόνο ένα tweet -μετά το Βατερλώ της, στην προγραμματισμένη εκδήλωση της εκστρατείας της είχε βγει μόνο ο επιτελάρχης της, λέγοντας στον κόσμο «να πάει σπίτι του να κοιμηθεί».

«Τα αποτελέσμα της κάλπης είναι οδυνηρό, αισθάνομαι την απογοήτευσή σας και την νιώθω κι εγώ» είπε εμφανώς συγκινημένη. Λέγοντας πως προσέφερε τη συνέργασία της στον Τραμπ και ότι ελπίζει να γίνει καλός πρόεδρος, και τονίζοντας πως σέβεται το αποτέλεσμα, σημείωσε πως «οφείλουμε στον Τραμπ να του δείξουμε ανοικτό μυαλό και να του δώσουμε την ευκαιρία να ηγηθεί». Σημείωσε πως η αμερικανική κοινωνία είναι «πιο διχασμένη από όσο πιστεύαμε».

Μέρος του αμερικανικού συστήματος, τόνισε, είναι η ομαλή μετάβαση εξουσίας. «Αυτές τις αρχές τις φυλάσσουμε ως κόρην οφθαλμού» είπε με έμφαση.

«Εάν μείνουμε ενωμένοι, οι καλύτερες ημέρες μας βρίσκονται ακόμη μπροστά μας» τόνισε.

Δεν έλειψε, τέλος, η αναφορά της στη «γυάλινη οροφή» -τη μεταφορά που χρησιμοποιούσε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της για τους αόρατους φραγμούς ανέλιξης στις γυναίκες. «Δεν την σπάσαμε αυτή τη γυάλινη οροφή, αλλά σύντομα κάποια θα το κάνει» τόνισε.

Και, απευθυνόμενη σε όλους τους Αμερικανούς, κατέληξε: «Ας μην ανησυχούμε, ας μην χάνουμε το θάρρος μας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here