Χήρα στελέχους του ISIS υπό κατηγορία για θάνατο αμερικανίδας ομήρου

Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βιρτζίνια απήγγειλε στη χήρα του ηγετικού στελέχους της ISIS  Αμπού Σαγιάφ, οικονομικού εγκεφάλου και υπουργού πετρελαίου της οργάνωσης, την κατηγορία της συνομωσίας για τη δολοφονία της Κάιλα Μίλερ, μιας νεαρής αμερικανίδας που εργαζόταν σε ανθρωπιστική οργάνωση, πριν απαχθεί και χάσει τη ζωή της. 

Η 25ρονη κατηγορούμενη  Νισρίν Άσαντ Ιμπραΐμ Μπαχάρ (γνωστή επίσης ως Ουμ Σαγιάφ)βρίσκεται υπό κράτηση στο Ιράκ. Συνελήφθη τον περασμένο Μάρτιο, όταν ειδικές αμερικανικές δυνάμεις έκαναν επιδρομή στο κρησφύγετο όπου κρυβόπταν ο Αμπού Σαγιάφ.

Η 26χρονη Αμερικανίδα Κάιλα Μίλερ, είχε βιαστεί επανειλημμένως από τον αρχηγό της ISIS αλ-Μπαγκντάντι ενώ ήταν αιχμάλωτη στη Συρία, υποστήριξαν τον Αύγουστο του 2015 αμερικανοί αξιωματούχοι και η εκπρόσωπος της οικογένειάς της.

Η κατηγορούμενη φέρεται να είχε αναφέρει μετά τη σύλληψή της πως ο αλ Μπαγκντάντι ήταν «ιδιοκτήτης» της Αμερικανίδας κατά την αιχμαλωσία της στο σπίτι των Σαγιάφ – «ιδιοκτησία» σήμαινε δουλοκτησία.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε στο Reuters ότι η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει πλήρως τη μεταφορά της Σαγιάφ στις ιρακινές αρχές και ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης συνεχίζει να «συνεργάζεται με αρχές στο Ιράκ για την υποστήριξη δίωξης μέχρι τέλους ώστε να απονεμηθεί δικαιοσύνη».

Η Μίλερ, από το Πρέσκοτ της Αριζόνα, πήγε στην Τουρκία τον Δεκέμβριο του 2012 για να εργαστεί για τουρκική οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας σε Σύρους πρόσφυγες κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Αγνωστοι την απήγαγαν τον Αύγουστο του 2013 ενώ έφευγε από ένα νοσοκομείο στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία.

Οι κατηγορίες της Σαγιάφ περιλαμβάνουν την υλική συνέργεια σε ξένη τρομοκρατική οργάνωση που επέφερε τον θάνατο ενός ατόμου  η οποία τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here