Χέρι-χέρι και ο Καρατζαφέρης με το νέο κόμμα της λαϊκής δεξιάς;

 

Toυ NAΣΟΥ ΧΑΤΖΗΤΣΑΚΟΥ 

Κοντά στη σύμπραξη ή συνεργασία με το κυοφορούμενο, νέο κόμμα της λαϊκής δεξιάς είναι και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, με τις προσπάθειες του μπλοκ που σχηματίζεται γύρω από τον πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο, να επιταχύνονται λόγω των ραγδαίων, όπως εκτιμούν όσοι συμμετέχουν, ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων εντός του επόμενου τριμήνου. Οσοι –νυν και πρώην «γαλάζια» στελέχη- έχουν εκδηλωθεί θετικά υπέρ του νέου «πατριωτικού» δεξιού κόμματος, εκτιμούν ότι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ιδιαίτερα ευάλωτη (ειδικά μετά την απόφαση του νέου προέδρου να ταχθεί καθαρά υπέρ της παλιάς διαπλοκής, στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, χωρίς να καταθέσει μια καθαρή πρόταση).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν αποκλείεται να πάει… χέρι – χέρι με την ομάδα που αρχίζει να δημιουργείται γύρω από τον κ. Μπαλτάκο. Την εκτίμηση αυτή ενισχύει το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, λίγο μετά την επιβεβαίωση της είδησης του presspublica.gr για τη δημιουργία νέου κόμματος της λαϊκής δεξιάς από τον κ. Μπαλτάκο (τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, μέσω skai), συναντήθηκε στο Κολωνάκι με τον κ. Νίκο Νικολόπουλο με τον οποίο φέρεται να συζήτησε το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Καρατζαφέρης δεν κατάφερε να μπει στην Βουλή στις τελευταίες εκλογές, όμως απέσπασε ένα σημαντικό ποσοστό που με τον νέο εκλογικό θα μπορούσε να ήταν στην Βουλή.

Ταυτόχρονα, ο ίδιος έχει πανελλαδικό κανάλι και δική του καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή. Την προσπάθεια επαναφοράς του στο πολιτικό προσκήνιο, ο κ. Καρατζαφέρης γνωστοποίησε πρόσφατα μέσα και από το τηλεοπτικό κανάλι ART TV ανακοινώνοντας ότι στις 14 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει πολιτική συγκέντρωση σε αθηναϊκό ξενοδοχείο.

Πάντως, στελέχη τα οποία έχουν εκδηλωθεί ανοικτά υπέρ του νέου κόμματος της λαϊκής δεξιάς, θεωρούν ότι στις επερχόμενες, πρόωρες εθνικές εκλογές (εκτιμούν ότι θα γίνουν μέσα στο χρονικό διάστημα που θα ακολουθήσει από το επόμενο τρίμηνο μέχρι και τα μέσα του 2017) μπορούν να «κόψουν» τουλάχιστον 10 ποσοστιαίες μονάδες από τη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη. Η εκτίμηση αυτή, αναφέρουν σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις, ενισχύεται από το γεγονός ότι ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, στην κοινή γνώμη πέρασε την εικόνα ότι τάσσεται καθαρά υπέρ της προάσπισης των συμφερόντων της… παραδοσιακής διαπλοκής.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here