Γεννηματά: Ναι σε εξεταστική για τα δάνεια-Ερευνα και για την οικονομία από το 2002

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Την πρόθεσή της να στηρίξει την πρόταση του πρωθυπουργού για διενέργεια Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή που θα ερευνήσει τις συνθήκες χορήγησης δανείων στα κόμματα, εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. Ζήτησε ωστόσο να διενεργηθεί έρευνα και για την οικονομία από το 2002 και μετά, κάτι που δεν δέχεται ωστόσο ο κ. Τσίπρας.  

«Θα στηρίξουμε το αίτημά σας για εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων. Γιατί όμως εσείς δεν απαντάτε στην πρότασή μας, για να εξετάσουμε τα πάντα σε ό,τι αφορά την οικονομία από το 2002; , είπε η κ. Γεννηματά και συνέχισε:

«Δεν μας αγγίζουν οι αναφορές σας για τα οικονομικά των κομμάτων. Εμείς κάναμε από μόνοι μας έλεγχο, τα πορίσματα βρίσκονται στον εισαγγελέα. Σταματήστε να μας κουνάτε το δάχτυλο».

«Κύριε Τσίπρα, δεν μπορείτε να υποδυθείτε τον βασιλιά της κάθαρσης. Μόλις μετά από 14 μήνες διακυβέρνησης, ο βασιλιάς είναι γυμνός. Με ποιο δικαίωμα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παρεμβαίνει; Δεν είχατε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα. Είχατε πει ότι είστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα, είστε κάθε λέξη από τα ψέματα που είπατε.  τόνισε.

Αναφερόμενη στο προσφυγικό είπε: Κλείσατε την Αμυγδαλέζα, αλλά ανοίξατε την καθωσπρέπει Ειδομένη, τον «ναό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Μάθατε από τον κ. Τουσκ τι υπογράψατε στις Βρυξέλλες.

Κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό να καταργήσεις τις 13 παρεμβάσεις: Αφού δεν καταφέρατε να καταργήσετε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο, σας προκαλώ αύριο το πρωί ακυρώστε τις 13 νομοθετικές ρυθμίσεις με ένα νόμο και ένα άρθρο», είπε η κ. Γεννηματά.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here