Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση με αναστολή για την κατάληψη του Ορφανοτροφείου

Χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ στην καθεμία, σε πέντε νεαρές γυναίκες που συνελήφθησαν για την κατάληψη του παλιού ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος», στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Ακόμη ανέφερε ότι αναλήφθηκε πρωτοβουλία από αλληλέγγυους για τη χορήγηση φαρμάκων και τροφής σε εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες, σε μία προσπάθεια να τους προσφέρουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Η πληρεξούσιος δικηγόρος των αλλοδαπών κατηγορουμένων ισχυρίστηκε ότι οι εντολείς της φιλοξενήθηκαν για μία βραδιά στο παλιό ορφανοτροφείο, πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Όπως κατέθεσαν μάρτυρες υπεράσπισης, μετά το No Border Camp στο ΑΠΘ αναζητούσαν χώρο φιλοξενίας και δεν γνώριζαν για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ορφανοτροφείου.

Υπενθυμίζεται ότι το παλιό ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», το οποίο δόθηκε προς εκμετάλλευση από το υπουργείο Υγείας στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ήταν ένα από τα τρία υπό κατάληψη κτίρια στη Θεσσαλονίκη, στα οποία πραγματοποιήθηκε, την περασμένη εβδομάδα, αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωσή τους. Τα άλλα δύο ήταν το «Μανδαλίδειο» Μέγαρο του ΑΠΘ, στην παλιά παραλία της πόλης και μία 8όροφη πολυκατοικία που ανήκει σε ιδιώτη, επί της οδού Καρόλου Ντηλ.

Από το «Μανδαλίδειο» συνελήφθησαν εννέα άτομα, εκ των οποίων καταδικάστηκαν έξι σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών, με 3ετή αναστολή.

Για την υπόθεση της Καρόλου Ντηλ κατηγορούνται 60 άτομα, η δίκη των οποίων έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί μεθαύριο, Παρασκευή, ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here