Λάρισα: Στη φυλακή δύο παπάδες. Υπεξαίρεσαν 930.000 ευρώ

Την άγουσα προς τη φυλακή πήραν δύο ιερείς από τα Φάρσαλα για  υπεξαίρεση 930.000 ευρώ από την μισθοδοσία των ιερέων στην περιοχή των Φαρσάλων. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας τους επέβαλε καθείρξεις 18χρόνων στον έναν και 6 χρόνων στον δεύτερο, χωρίς ελαφρυντικά, ενώ τους καταλόγισε αποζημίωση του ελληνικού δημοσίου με 710.000 και 220.00 ευρώ αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το thessalianews.gr, όλα αποκαλύφθηκαν τον Ιούνιο του 2012 όταν καταγγέλθηκε από την Οικονομική Επιθεώρηση Θεσσαλίας του Υπουργείου Οικονομικών, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας, ότι κατά τον έλεγχο που έγινε στις μισθοδοτικές καταστάσεις της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων που είχαν κοινοποιηθεί στη Δ.Ο.Υ. Φαρσάλων, βάσει των οποίων καταβάλλονται οι μισθοί του εφημεριακού κλήρου του Δήμου Φαρσάλων, διαπιστώθηκαν ύποπτες παρεμβάσεις και αλλοιώσεις στα αναγραφόμενα ποσά.

Το δικαστήριο επέβαλε στον έναν εκ των δύο ποινή 18 χρόνια κάθειρξης και στον δεύτερο 6 χρόνια κάθειρξης, χωρίς ελαφρυντικά, ενώ τους καταλόγισε αποζημίωση του ελληνικού δημοσίου με 710.000 και 220.00 ευρώ αντίστοιχα.

Ο πρώτος ήταν ήδη προφυλακισμένος με την απόφαση του Πρωτοδικείου, χθες τον ακολούθησε στη φυλακή και ο δεύτερος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here