Φρανσουά Ολάντ: Θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος. Είμαστε σε πόλεμο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

«Η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο” ανέφερε ο Φρανσουά Ολάντ στην ιστορική συνεδρίαση των δύο ανώτατων σωμάτων της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Βουλής και της Γερουσίας, που πραγματοποιείται το απόγευμα της Δευτέρας στις Βερσαλλίες, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι που στοίχισαν τη ζωή σε 128 ανθρώπους. Ανακοίνωσε ότι οι γαλλικές επιχειρήσεις στη Συρία θα ενταθούν και διαμήνυσε  ότι «θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος».

Οι επιθέσεις της Παρασκευής αποφασίστηκαν και σχεδιάστηκαν στη Συρία, οργανώθηκαν στο Βέλγιο και πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία, είπε.

Ο γάλλος πρόεδρος είπε ότι η Γαλλία θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της στη Συρία, σημειώνοντας ότι το αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» θα πλεύσει στη Μεσόγειο για καλύτερο συντονισμό των δράσεων στη Συρία.

Τόνισε ότι η Συρία αποτελεί «το μεγαλύτερο εργοστάσιο τρομοκρατών».

Η Γαλλία έχει αντιμετωπίσει «πολύ χειρότερες δοκιμασίες», δήλωσε ο Ολάντ, ο οποίος σημείωσε ότι όλα τα κράτη της Ευρώπης πρέπει να δείξουν την αλληλεγγύη τους, καθώς ο εχθρός -όπως είπε- «είναι εχθρός όχι της Γαλλίας, αλλά της Ευρώπης».

Δρακόντεια μέτρα: Στρατός και μυστικές υπηρεσίες με καθήκοντα αστυνόμευσης

Παράλληλα ο Φρανσουά Ολάντ εξήγγειλε δέσμη μέτρων που θα εντείνουν την αστυνόμευση, στην οποία πλέον θα εμπλέκονται ενεργά ο στρατός και οι μυστικές υπηρεσίες.

Τάχθηκε υπέρ της επέκτασης του καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης για τρεις μήνες, ενώ προανήγγειλε συνταγματική αναθεώρηση ώστε να δημιουργηθεί το θεσμικό πλαίσιο για να «αντιμετωπιστούν οι απειλές των τρομοκρατών».

Αν η Ευρώπη δεν ελέγξει τα εξωτερικά της σύνορα, τότε τα εσωτερικά σύνορα θα επιστρέψουν, σημείωσε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς των συνοριακών ελέγχων. «Αυτό όμως θα είναι το τέλος της ΕΕ, ξεκαθάρισε.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να απελάσουμε όποιον ξένο αποτελεί πιθανή απειλή για τη Γαλλία πιο γρήγορα απ’ ότι γίνεται τώρα», ανέφερε, ενώ τόνισε ότι προτίθεται να ενισχύσει τις εξουσίες των αντιτρομοκρατικών αρχών καθώς και των μυστικών υπηρεσιών.

Προανήγγειλε την πρόσληψη επιπλεόν 5.000 αστυνομικών μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ενώ ξεκαθάρισε ότι για τη Γαλλία «η ασφάλεια υπερτερεί του συμφώνου σταθερότητας».

Έχοντας εξαγγείλει όλα τα παραπάνω, έκλεισε την ομιλία του ισχυριζόμενος ότι η τρομοκρατία δεν θα καταστρέψει τη Δημοκρατία, αλλά το αντίθετο.

«Ζήτω η Γαλλία!», κατέληξε, ενώ σύσσωμο το σώμα έψαλε τον εθνικό ύμνο.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here