Φλαμπουράρης: Πολύ θετικό ότι ο Λεβέντης θέλει να στηρίξει την κυβέρνηση

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Συμμάχους ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το ασφαλιστικό αναζητεί η κυβέρνηση με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ενωση Κεντρώων. Λίγες ημέρες μετά τη εκτίμηση της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη περί ενίσχυσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, ο κ.Φλαμπουράρης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είπε ότι θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Βασ.Λεβέντη, ο οποίος  δεν «θέλει να μπει στην κυβέρνηση, θέλει να στηρίξει, και αυτό είναι πολύ θετικό».

Ο ίδιος σημείωσε ότι από τα 9 σημεία που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, τα «4-5 μπορεί να γίνουν αποδεκτά», ενώ επισήμανε πως ο κ. Λεβέντης κάνει λάθος όταν μιλά για 11 διαρροές βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε ό,τι αφορά την ψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων.

Ο υπουργός Επικρατείας εκτίμησε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι κινδυνεύει η κυβερνητική πλειοψηφία και πως δεν πρόκειται να υπάρξουν διαρροές, ενώ κληθείς να σχολιάσει δήλωση της κ.Γεροβασίλη είπε ότι αυτό θα φανεί μέσα από τη δυνατότητα να αναπτυχθεί μια συζήτηση με όποιες πολιτικές δυνάμεις μπορούν να την ξεκινήσουν.

Όπως είπε διάλογος συνεργασίας θα μπορούσε να συμβεί με την Ένωση Κεντρώων, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, αφήνοντας εκτός την ακροδεξιά και τη ΝΔ χαρακτηρίζοντάς την «κλασικό νεοφιλελεύθερο κόμμα». Εκτίμησε ωστόσο ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο περιορίστηκε μετά το συμβούλιο αρχηγών του Σαββάτου.

«Με τη ΝΔ θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία σε μείζονα θέματα, διότι πρέπει να βγούμε από την κρίση» είπε ο κ. Φλαμπουράρης. Σημείωσε ότι στην προσπάθεια αυτή θα ήταν επιθυμητό να συμβάλλουν όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις επισημαίνοντας παράλληλα ότι «ο διάλογος με τους πολιτικούς αρχηγούς δεν πρέπει να θεωρείται ως κίνδυνος απώλειας της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here