Φίλης: Ασυδοσία αν κριθεί ο νόμος αντισυνταγματικός-Το 70% θέλει διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους

«Εάν το ΣτΕ κρίνει ως αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, με όλο τον σεβασμό, θα επιστρέψουμε στο καθεστώς της ασυδοσίας, του κιτρινισμού και της φαυλότητας», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Αναγνώρισε πάντως ότι μια τέτοια απόφαση θα είναι «ήττα», ενώ απέφυγε να ξεκαθαρίσει εάν η κυβέρνηση θα φέρει νέο νόμο: «Θα το ξανασκεφτούμε», είπε.

Διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους

Ο υπουργός ρωτήθηκε και για το θέμα διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας, υποστηρίζοντας ότι στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης θα γίνουν βήματα για μια νέα σχέση με κατεύθυνση τον διαχωρισμό.

Είπε πως το 70% των πολιτών τάσσονται υπέρ του διαχωρισμού, ενώ τάχθηκε εναντίον της διενέργειας δημοψηφίσματος για το θέμα.

Εξέφρασε τον σεβασμό του προς τον αρχιεπίσκοπο και ανέφερε ότι δεν μιλούν καθημερινά, αλλά όταν υπάρχει ανάγκη επικοινωνούν.

Για το μάθημα των Θρησκευτικών σημείωσε πως γίνεται διάλογος με την Εκκλησία, αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται από την Πολιτεία.

Για τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα διαβεβαίωσε ότι θα έχουν αποφασιστεί έως την άνοιξη και σημείωσε ότι δεν θα αφορούν τους μαθητές που σήμερα είναι στο Λύκειο. Κάλεσε την ΟΛΜΕ να προσέλθει με παραγωγικές προτάσεις για αλλαγές και κυρίως για την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφού όλοι θεωρούν ότι το σημερινό σύστημα δεν είναι καλό.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here