Φεύγουν για Πάσχα οι δανειστές χωρίς συμφωνία

 

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ (Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ξα επιστρέψουν μετά το Πάσχα των Καθολικών, δηλαδή μετά τις 27 Μαρτίου 2016.

Εξερχόμενος από τη συνάνηση που είχε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος δήλωσε πως αύριο θα επαναληφθεί αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει τελική συμφωνία αλλά ένας «οδικός χάρτης» προς αυτή την κατεύθυνση. Συνάντηση είχε σήμερα και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Έγινε σήμερα συζήτηση για τις συντάξεις η οποία συνεχίζεται στα τεχνικά κλιμάκια. Θα συζητήσουμε και αύριο Κυριακή για τις συντάξεις. Αύριο θα συζητήσουμε και για το πώς βλέπουμε το επόμενο πρόγραμμα των συζητήσεων. Προφανώς επειδή είναι το Πάσχα των Καθολικών και Διαμαρτυρόμενων, θα πρέπει και αυτοί οι άνθρωποι κάποτε να φύγουν και να κάνουν Πάσχα με την οικογένειά τους», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Συνεπώς στη συνάντηση της Κυριακής θα συζητηθούν τα ανοικτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης, όπως είναι το δημοσιονομικό, το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια, το φορολογικό, ο ΑΔΜΗΕ και το νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων.

Θυμίζουμε πως ο υπουργός Εργασίας είχε δηλώσει την Πέμπτη πως ελπίζει ότι θα υπάρξει συμφωνία το Σάββατο, κάτι όμως που δεν προκύπτει από τα δεδομένα. Ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι δε θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις, ότι γίνεται συζήτηση για το ύψος της Εθνικής Σύνταξης ενώ δήλωσε πως το σενάριο για Εθνική Σύνταξη 288 ευρώ με 15 χρόνια ασφάλισης δεν συζητείται.

ΠΗΓΗ: Market Fair

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here