Φαρμακοποιοί της Λέσβου μηνύουν τη Glaxo-Ζήτησαν 80 παιδιατρικά εμβόλια, πήραν τρία!

Σε μηνυτήρια αναφορά προχωρεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου σε βάρος της φαρμακευτικής εταιρείας Glaxo Smith Kline, ενώ θα προβεί και σε σχετική καταγγελία στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Απόστολος Βαλτάς εξήγησε σήμερα σε συνέντευξη τύπου οτι «η μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία, φέρεται να αγνοεί τις ανάγκες σε φάρμακα στη Λέσβο κατ’ επανάληψη, με αποτέλεσμα να εντοπίζεται τεράστια έλλειψη με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία. Όταν ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Λέσβου ζήτησε engerix παιδιατρικό εμβόλιο 25 κομμάτια την εβδομάδα, που σημαίνει περίπου 50 για τις ανάγκες του νησιού, η εταιρεία έστειλε τρία! Για το εμβόλιο hacrix οι ανάγκες ήταν  30 και έστειλε  ένα! Για άλλο εμβόλιο οι ανάγκες είναι 50 και έστειλε 12 και για αναπνευστικά σπρέι οι ανάγκες μας ήταν 120 και έστειλε ένα! Για ένα φάρμακο για τα παιδιά ζητήσαμε 180 κομμάτια και έστειλε 27», εξήγησε o κ. Βαλτάς και συνέχισε: «Είναι δυνατόν μια μητέρα να γυρνά με μια συνταγή γιατρού όλα τα φαρμακεία του νησιού και να μη βρίσκει το απαραίτητο φάρμακο για το άρρωστο παιδί της αφού η εταιρεία έστειλε στο συνεταιρισμό μόλις ένα σκεύασμα;».

Ο  πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου είπε:

«Όταν  η εταιρεία δεν μπορεί να καλύψει ένα νησί 100.000 κατοίκων και ταυτόχρονα  5.500 πρόσφυγες, όπου πρέπει όλες οι ομάδες να εμβολιαστούν, είμαι κάθε φορά υποχρεωμένος να απειλώ. Θεωρώ ότι την εταιρεία, η οποία κινείται με εντολές της μητρικής εταιρείας, δεν την ενδιαφέρουν οι ανάγκες στην Ελλάδα, αλλά το ότι πολλά από τα φάρμακά της εξάγονται. Επομένως, χάνει λεφτά όταν ένα φάρμακο που εξάγεται στο εξωτερικό πουλιέται φτηνά στην Ελλάδα, αλλά εμένα ποσώς με ενδιαφέρει. Ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Αντωνίου να απαγορεύσει τις εξαγωγές για όλα τα προαναφερθέντα φάρμακα και να υποχρεώσει την εταιρεία -από τη στιγμή που δηλώνει ότι δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες- να ενημερώσει τους γιατρούς τα φάρμακα αυτά να μην τα συνταγογραφούν, διότι δεν υπάρχουν».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here