Φίλης: Σχήμα λόγου οι «πενταροδεκάρες». Γεροβασίλη: Δε θύμωσε ο πρωθυπουργός

ΦΩΤΟ: INTIME ( Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)

Μία διάψευση της Ολγας Γεροβασίλη και μία  ακόμη δήλωση του Νίκου Φίλη , ήρθαν σήμερα  να προστεθούν στο θέμα του ΦΠΑ και των ιδιωτικών σχολείων που εδώ και μήνες ταλανίζει  κυβέρνηση, γονείς  και ένα μεγάλο μέρος της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η κυβερνητική εκπρόσωπος διέψευσε  σήμερα ότι ο πρωθυπουργός είναι δυσαρεστημένος  από τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη  ο οποίος χαρακτήρισε πενταροδεκάρες  το 13% ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία . Αφησε όμως να διαφανεί μια δυσαρέσκεια για την κατάχρηση λόγου κάποιων κυβερνητικών στελεχών.

Η κυρία Γεροβασίλη, μιλώντας στον Alpha  είπε ότι «ο πρωθυπουργός ουδέποτε θύμωσε με τους υπουργούς, μίλησε για κατάχρηση λόγου» ωστόσο παραδέχθηκε ότι «οι υπουργοί θα μιλούν για το έργο τους».

Σχολιάζοντας  ωστόσο τις αντιδράσεις για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, αναγνώρισε ότι «είναι ένα μέτρο άδικο». «Πολλοί γονείς με στερήσεις στέλνουν τα παιδιά τους  σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία και κάνουμε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσουμε το πρόβλημα», είπε.

Από την πλευρά του σήμερα, ο Νίκος Φίλης, παρέκαμψε εμμέσως πλην σαφώς, τις χθεσινές του δηλώσεις  για πενταροδεκάρες , λέγοντας » δεν μιλώ με σχήματα λόγου, μιλώ  με ουσία» και υπερασπίστηκε  αποκλειστικά  το δημόσιο σχολείο. » Με  κάθε τρόπο θα δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση και την ανόρθωση του δημόσιου σχολείου. Αυτή είναι η εντολή του ελληνικού λαού και από αυτόν θα κριθούμε» ήταν η δήλωσή του, λίγο πριν μπεί στο υπουργικό συμβούλιο.

 

Οι διαμαρτυρίες πάντως παραμένουν  σε υψηλούς τόνους , για την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει 13% ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία  και 6% στα φροντιστήρια.  Την πλήρη αντιθεσή τους έχουν διατυπώσει με έντονο τρόπο η ΟΙΕΛΕ,   ( η οποία επιφυλάχθηκε  σχετικά με τις επόμενες κινήσεις  της Ομοσπονδίας), οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων που προβλέπουν διαρροή μαθητών αλλά και  γονείς των 80.000 παιδιών  που φοιτούν  στα ιδιωτικά σχολεία.

Η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολέιων Ελλάδας δηλώνει ότι θα κινηθεί δικαστικά , αναφέροντας ότι :
– τα ιδιωτικά σχολεία καλύπτουν τα κενά και τις ανεπάρκειες της δημόσιας εκπαίδευσης, όσο και τα φροντιστήρια και τα νηπιαγωγεία.
– στα περισσότερα ιδιωτικά σχολεία φοιτούν παιδιά σκληρά εργαζόμενων και ήδη βαριά φορολογημένων πολιτών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here