Φίλης-Παρασκευόπουλος αποδοκιμάζουν την εισβολή στη Μητρόπολη

Με καθυστέρηση δύο ημερών και μετά την δημόσια διατύπωση παραπόνων από την Εκκλησία, οι υπουργοί Παιδείας Ν. Φίλης και Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, με κοινή τους δήλωση αποδοκιμάζουν την πράξη εισβολής αντιεξουσιαστών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης την Κυριακή.

Στην κοινή ανακοίνωση αναφέρεται: «Η θρησκευτική ελευθερία προστατεύεται από το Σύνταγμα. Η θρησκευτική ειρήνη και γαλήνη και η απρόσκοπτη άσκηση λατρείας της επικρατούσας στην Ελλάδα Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού, αλλά και των άλλων θρησκειών, αποτελούν βασικές εγγυημένες αξίες στη χώρα μας.

» Η αποδοκιμασία πράξεων που διαταράσσουν αυτή την ειρήνη είναι αυτονόητη, πολύ περισσότερο όταν έχουν κινητοποιηθεί αρμόδιες υπηρεσίες δίωξης ασκώντας τα καθήκοντά τους.

» Ενώπιον των αυτονοήτων, νομίζουμε οι διευκρινίσεις είναι περιττές, ίσως και ανεπίτρεπτες στις παραμονές μιας δίκης» συνεχίζουν οι δύο υπουργοί και καταλήγουν εκφράζοντας «ως μήνυμα παιδείας και δικαιοσύνης» την «προσδοκία» τους ότι δεν πρόκειται να επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here