Φίλης: Νέο νομοσχέδιο σκούπα για την παιδεία. Καμμία εξέλιξη με τον ΦΠΑ

ΦΩΤΟ: INTIME ( Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Υπέρ της αξιολόγησης στα σχολεία αλλά εφόσον αυτή δεν θα έχει χαρακτήρα τιμωρίας για τους εκπαιδευτικούς, τάσσεται  ο υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης . Για το  νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ  δηλώνει  ότι αυτό θα πάει πίσω και ότι θα ενταχθεί  σε νομοσχέδιο «σκούπα» για την Παιδεία το οποίο θα βασιστεί  στο  δημόσιο διαλόγο που ξεκινάει τις επόμενες ημέρες και ολοκληρώνεται την Άνοιξη του 2016.

Σε συνέντευξή του στο » Βήμα της Κυριακής» ο υπουργός παιδείας  αναφέρει ότι «εκκρεμεί μία συνολική πρόταση για αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με χρονικό ορίζοντα την Άνοιξη. Όμως θα προηγηθεί εθνικός και κοινωνικός διάλογος για την εκπαίδευση». » Το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, το οποίο δεν κατατέθηκε λόγω εκλογών, «θα εμπλουτιστεί με βάση τον διάλογο που θα προηγηθεί».

Ο κ. Φίλης  προαναγγέλλει ότι «τον Ιούνιο θα προχωρήσουμε σε δραστική μείωση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών» και τον ίδιο μήνα θα ολοκληρωθούν οι μεταθέσεις. Προσθέτει δε ότι το υπουργείο θα σχεδιάσει ένα πρόγραμμα σταδιακών προσλήψεων «σε συνάντηση με την πορεία της οικονομίας και των δημοσιονομικών μεγεθών».

Τέλος, για το μάθημα των θρησκευτικών ο κ. Φίλης αναφέρει ότι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτική Πολιτικής μελετά τρόπους αναμόρφωσης του μαθήματος προκειμένου να γίνει μάθημα θρησκειολογίας με ιδιαίτερη έμφαση στην Ορθοδοξία. Τονίζει δε ότι δεν υπήρξε αντιπαράθεση με την Εκκλησία. «Οι ρόλοι είναι διακριτοί στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων» συμπληρώνει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here