Φίλης κατά Διαμανταπούλου για το φιάσκο με τις «φωτοτυπίες» του 2011

Σε κόντρα μεταξύ του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη και της πρώην υπουργού Αννας Διαμαντοπούλου, έχει εξελιχθεί η αναφορά του υπουργείου στις φωτοτυπίες που μοιράσθηκαν αντί βιβλίων στους μαθητές, το 2011. Ο Ν. Φίλης αποκαλεί φιάσκο την υπόθεση του 2011 και εγκαλεί την κ. Διαμαντοπούλου ότι συνομιλεί παρασκηνιακά με την μητσοτακική ΝΔ.

Η κ. Διαμαντοπούλου κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη για μικρότητα, επειδή,  σε δηλώσεις του υπενθύμισε το δικό της φιάσκο με τη διανομή φωτοτυπιών αντί βιβλίων το 2011.

«Όμως,  από πότε η κριτική για ένα πανθομολογούμενο και αδιάψευστο γεγονός   αποτελεί «μικρότητα»; «, απαντά ο υπουργός. Και συνεχίζει:

Άλλωστε, στη δήλωσή της είναι η ίδια η κα Διαμαντοπούλου που ομολογεί ότι «κατέρρευσε στα χέρια της το σύστημα διανομής βιβλίων», καταλογίζοντας, όμως  και για αυτό το γεγονός -κατά την προσφιλή τακτική κάθε συνεπούς μνημονιακού παράγοντα- την ευθύνη στον …ΣΥΡΙΖΑ.

Η κα Διαμαντοπούλου, υπήρξε υπουργός Παιδείας από το 2009. Συνεπώς, όταν δύο χρόνια μετά, όπως η ίδια παραδέχεται,  κατέρρευσε το σύστημα διανομής βιβλίων στα σχολεία φέρει  βαρύτατη πολιτική ευθύνη. Αυτή την ευθύνη, που ποτέ δεν ανέλαβε υποβάλλοντας την παραίτησή της,   της καταλόγισε  μαζί με πολλά άλλα, η ελληνική κοινωνία και την έστειλε στο σπίτι της. Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα η κα Διαμαντοπούλου, αναζητώντας  ρόλο μακριά από το προσκήνιο των πολιτικών διεργασιών και της κρίσης των πολιτών,  έχει μετατραπεί από στέλεχος του πάλαι ποτέ προοδευτικού χώρου σε διακεκριμένη παρασκηνιακή συνομιλήτρια  της μητσοτακικής ΝΔ και σε σταθερή (παλιά της τέχνη) ψιθυρίστρια της τρόϊκα . Αυτά είναι τα σημερινά «μεγαλεία» της κυρίας Διαμαντοπούλου. Ας τα χαίρεται κι ας αφήσει τον υπουργό Παιδείας να ασχολείται με «μικρότητες», όπως, το μοίρασμα βιβλίων αντί φωτοτυπιών και το άνοιγμα χωρίς προβλήματα των σχολείων τον Σεπτέμβριο». καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here