Φίλης για Ωραιόκαστρο: Έχουμε κράτος που αποφασίζει. Δεν έχουμε γκέτο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους υψώνουν ξενοφοβικό τείχος στην ένταξη προσφυγόπουλων στα σχολεία έστειλε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλη. Με αφορμή την άρνηση συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στο Ωραιόκαστρο να δεχθούν παδια μεταναστών στα απογευματινά τμήματα σε σχολεία ο υπουργός δήλωσε στον ΣΚΑΙ:

«Δεν έχει δικαίωμα μια τοπική κοινωνία να λέει «όχι στους ξένους». Στη χώρα μας δεν έχουμε γκέτο. Έχουμε κράτος που αποφασίζει για τους όρους εγκατάστασης, φιλοξενίας, παροχής υγείας στους πρόσφυγες. Δεν τίθεται υπό την κρίση των τοπικών κοινωνιών ή των σχολικών συμβουλίων αν τα παιδιά θα πάνε στο σχολείο το απόγευμα».

Ο κ.Φίλης υποστήριξε ότι αυτοί που φωνάζουν στο Ωραιόκαστρο ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της ΝΔ και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση και τα κόμματα να πάρουν θέση και «να μην δείχνουν κατανόηση σε τέτοιες μειοψηφικές αντιδράσεις».

«Καταλαβαίνω όσους εκφράζουν προβληματισμό για θέματα υγείας αλλά αυτά τα φαινόμενα είναι εξαιρετικά μειοψηφικά στην ελληνική κοινωνία», ανέφερε. «Το κράτος με τις υγειονομικές αρχές έχει λάβει όλα τα μέτρα για τον εμβολιασμό των παιδιών των μεταναστών».

Όπως είπε «τα παιδιά μετανάστες θα πηγαίνουν μετά το μεσημέρι σε τάξεις υποδοχής προκειμένου να μάθουν ελληνικά, πού βρίσκονται αλλά και μια ξένη γλώσσα γιατί οι περισσότεροι θέλουν να φύγουν από τη χώρα».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here