Φάμελος: Δεν θα χαρίσουμε στον φασισμό τη λειτουργία της κοινωνίας

Το πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου», στα Διαβατά, που πρόκειται να μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής προσφύγων, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Σωκράτη Φάμελλο και τον Νίκο Παυλίδη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τον διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού Ηλία Λεοντάρη και τον γενικό επιθεωρητή Β. Ελλάδας της Αστυνομίας Δημήτρη Σοφιό.

Εκεί, ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών, καθώς και για τις αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Φάμελλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:«Δεν θα χαρίσουμε στο φασισμό τη λειτουργία της κοινωνίας. Θα κάνουμε τον δημόσιο διάλογο, τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια συστατικό στοιχείο της καθημερινότητας» δήλωσε ο κ. Φάμελλος.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε ότι υπάρχει παραπληροφόρηση -η τοπική κοινωνία δεν είναι σωστά πληροφορημένη- γι’ αυτό και κάποιοι από τους κατοίκους αντέδρασαν με τον τρόπο που αντέδρασαν. Προς την κατεύθυνση της σωστής πληροφόρησης, όπως τονίστηκε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

Την Κυριακή επικράτησε ένταση στο στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου», όταν κάτοικοι της περιοχής έριξαν τμήμα της περίφραξής του και εισέβαλαν σε αυτό. Άμεσα διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν μπροστά τους ώστε να τους αποτρέψουν να φτάσουν στον χώρο των εργασιών.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα επικοινωνήσει με τις τοπικές κοινωνίες, με την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή πληροφόρηση ως προς το τι ακριβώς θα γίνει στην περιοχή.

Ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει δύο σημαντικές υποχρεώσεις· πρώτον να τηρήσει τις διεθνείς συνθήκες και να δείξει αλληλεγγύη στις προσφυγικές ροές και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει όλες εκείνες τις υποδομές, οι οποίες θα πρέπει να είναι άρτιες για την υγεία των ανθρώπων που θα φιλοξενηθούν, χωρίς να δημιουργούν ταυτόχρονα προβλήματα και να επιβαρύνουν τις τοπικές κοινωνίες.

Οι πρόσφυγες θα μένουν στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας για τρεις ημέρες. Θα είναι οικογένειες και δεν ισχύουν οι φήμες περί εγκληματικών στοιχείων ή ανθρώπων που έχουν ασθένειες μολυσματικές, οι οποίες μπορεί να μεταδοθούν, σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here