Φάμελλος: Αυτεπάγγελτη επέμβαση δικαιοσύνης για τον «αέρα» του Π. Ψυχάρη

Ακόμη και «αυτεπάγγελτες λειτουργίες των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών διότι όλα αυτά διατυπώνονται δημόσια», μπορεί να προκαλέσει η παραδοχή του Π. Ψυχάρη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για δανειοδότηση του ΔΟΛ με μόνη εγγύηση τον ..άερα της υπογραφής του!

Μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης, ο κ. Φάμελος, τόνισε πως «αποδεικνύεται ότι με προσωπικές  υπογραφές κάτι σαν υποσχετική και τα κόμματα και τα κανάλια χωρίς προσωπικές εγγυήσεις ή ενέχυρα παίρνανε -ληξιπρόθεσμα η διαμαρτυρημένα σήμερα- δάνεια ή λεφτά για τις δουλειές τα τους, που χρησιμοποιήθηκαν από τα κόμματα για τις προεκλογικές εκστρατείες ΝΔ ΠΑΣΟΚ και αντίστοιχα τα κανάλια και οι έκδοτες έπαιρναν με μια απλή υπογραφή τα δάνεια για να συντηρούν αυτούς του κολοσσούς και προφανώς για να υπάρχει μια πολιτική υποστήριξη του συστήματος».

Σχετικά με τι πιθανό πόρισμα της Επιτροπής υποστηρίζει πως «θα ολοκληρώσουμε με ψυχραιμία το έργο της επιτροπής. Πρέπει να καταλήξουμε σε πόρισμα και το πόρισμα να πάει στις αρμόδιες αρχές. Δεν έχουμε σκοπό μόνο την δημοσιοποίηση των παρατυπιών των υπερβάσεων και των αμαρτιών του τριγώνου κόμματα, τράπεζες, μέσα ενημέρωσης.  Σημασία έχει να διατυπωθούν οι παραβιάσεις, οι παρατυπίες και να πάνε στις αρμόδιες αρχές. Διότι πρέπει να αποδοθούν και ευθύνες για όσα αποκαλύπτονται.  Τα παραδέχονται οι ίδιοι» και πως «το όρισμα πρέπει να δοθεί και στις εισαγγελικές  αρχές και στην  Τράπεζα της Ελλάδος. Η απόδοση ευθυνών θα είναι μια από τις εισηγήσεις που θα κάνουμε».

Σχολιάζοντας τέλος τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες τονίζει ότι είναι «βήμα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας» και ειδικότερα «για την κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά είναι σημαντικό ότι ζούμε την υλοποίηση μιας βασικής επιταγής του Συντάγματος και μιας δικής μας προγραμματικής δέσμευσης. Αποδείχθηκε ότι μπορεί και πρέπει να γίνει διαγωνισμός ως βήμα αποκατάστασης της δημοκρατίας στον τόπο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here