Φάιμαν: Η Ελλάδα δρα σαν γραφείο ταξιδίων. Στέλνει αλλού τους πρόσφυγες

«Δεν κατανοώ πλέον την πολιτική των Ελλήνων. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να δρα σαν γραφείο ταξιδίων και να στέλνει αλλού όλους τους πρόσφυγες. Η Ελλάδα υποδέχθηκε τον τελευταίο χρόνο 11.000 πρόσφυγες, ενώ εμείς 90.000. Αυτό δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί».

Η νέα προκλητική δήλωση του ομοσπονδιακού καγκελάριου της Αυστρίας και αρχηγού των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν έγινε στο σημερινό φύλλο της αυστριακής εφημερίδας Έστεραϊχ.
Ο Φάιμαν τονίζει πως η χώρα του θα παραμείνει συνεπής στη γραμμή της και θα διατηρήσει στους 37.500 τον αριθμό των αιτούντων άσυλο που έχει αποφασιστεί ως ανώτερο όριο (ή «τιμή αναφοράς») για εφέτος.

 

«Δεν μπορούμε να υποδεχθούμε όλους τους πρόσφυγες και αυτό, ως επικεφαλής της κυβέρνησης, θα το πρεσβεύω με κάθε συνέπεια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο καγκελάριος επαναλαμβάνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να υποδεχθεί πάνω από δύο εκατομμύρια πρόσφυγες, εάν εφαρμοζόταν αναλογικά σε όλες τις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ η αυστριακή ποσόστωση.

«Η μεμονωμένη δράση μας είναι καθαρή άμυνα, και επίσης μία κραυγή για βοήθεια. Θέλουμε μία ευρωπαϊκή λύση, όμως υπάρχουν τόσο πολλές ανεφάρμοστες αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που έχω πειστεί ότι πρέπει να δράσουμε οι ίδιοι», συμπληρώνει ο Αυστριακός καγκελάριος.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η φασιτική & ρατσιστική αντίληψη μερικών φυλών, δεν αλλάζει ποτέ!!!!
    Ούτε μετά από 200 χρόνια!!! ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ D.N.A. ΕΝΤΕΛΕΙ!!!

    Ο «κύριος» που αναφέρεται στο δημοσίευμα είναι κατά το ήμισυ πατριωτάκια με τον ΑΔΟΛΦΟ ΧΙΤΛΕΡ!!!

    Ή μήπως κάνω κάποιο λάθος;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here