Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για το σύμφωνο-Καυγάς Αμυρά-Κατσίκη

 

 

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια. Χαρακτηριστική είναι η έντονη φραστική αντιπαράθεση μεταξύ του Γιώργου Αμυρά και του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κ.Κατσίκη με βαριές εκφράσεις.
Ο βουλευτής του Ποταμιού έκανε λόγο για ομοφοβικό παραλήρημα του βουλευτή, τον οποίο χαρακτήρισε εξαπτέρυγο» του Πάνου Καμμένου. Είπε μάλιστα ότι αν ένας γκέι συνευρεθεί με τον κ. Κατσίκη θα έχει διαπράξει κτηνοβασία.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πολιτικός αλήτης από τον Γιώργο Αμυρά» απάντησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, προαναγγέλλοντας και άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του.Απαντώντας, ο κ. Αμυράς ότι αν καταφέρεται εναντίον μου ο ομοφοβικός Κατσίκης, τότε κάτι κάνω καλά». Ο προεδρεύων του Σώματος ζήτησε να διαγραφούν από τα πρακτικά οι αναφορές των βουλευτών.

Νωρίτερα η Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία για τα 14 άρθρα του νομοσχεδίου, καθώς, όπως εξήγησε ο κ. Παπαθεοδώρου πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου που ισχύει σε όλη την Ευρώπη, αλλά στην Ελλάδα ψηφίζεται από την Αντιπολίτευση.

Τη διαφωνία του για το Σύμφωνο επανέλαβε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης, υποστηρίζοντας ότι είναι αντίθετο με το άρθρο 21 του Συντάγματος, ενώ εναντίον τάχθηκαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.

Η ΝΔ διά του εισηγητή της Χαράλαμπου Αθανασίου δήλωσε ότι δεν θα υπερψηφίσει εφόσον δεν αποσαφηνιστούν τα τρία ζητήματα που για το κόμμα του είναι «κόκκινο πανί»: ο γάμος, η υιοθεσία και η ιθαγένεια.

Υπέρ του Συμφώνου Συμβίωσης έχουν ταχθεί ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, καιΈνωση Κεντρώων.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία από ακτιβιστές που στηρίζουν το σύμφωνο συμβίωσης μπροστά από την Μητρόπολη με σύνθημα «Δεν είναι η αγάπη αμαρτία», ενώ στις 18:00 αναμένεται και νέα συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here