Υπ. Εργασίας: «Νέο κύμα παραπληροφόρησης και γκρίζας προπαγάνδας» για την επέκταση της παρακράτησης 6% και στις δεύτερες συντάξεις

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, όπου κάνει λόγο για «νέο κύμα παραπληροφόρησης και γκρίζας προπαγάνδας», με αφορμή την παρακράτηση υπέρ υγείας 6% και στις δεύτερες συντάξεις.

Για προσπάθεια του να γίνει «το άσπρο-μαύρο» μιλάει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας όπου «Δυστυχώς αυτή τη φορά όχι μόνον από τα συνήθη παπαγαλάκια αλλά και σοβαρές εφημερίδες, προαναγγέλλουν «Αναδρομικό χαράτσι», «Εξόντωση Συνταξιούχων», «Νέο κύμα περικοπών στις κύριες συντάξεις» κ.λπ.».

Σύμφωνα με το υπουργείο, «Ο νόμος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης εξασφάλισε ότι καμία περικοπή δεν θα γίνει στις κύριες συντάξεις. Και αυτό μολονότι, λίγο πριν από τις εκλογές, ο πρώην Υπουργός Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωνε ότι όποιος και να εκλεγεί, μία σύνταξη ήταν χαμένη».

«Το νέο κύμα της παραπληροφόρησης εμφανίζει ως επικείμενες μεγάλες μειώσεις την παρακράτηση υπέρ Υγείας ύψους 6% που θα γίνεται στο εξής και στην περίπτωση που ένας συνταξιούχος παίρνει δεύτερη σύνταξη. Τι αποκρύπτεται και τι διαστρέφεται, από τους προπαγανδιστές του χάους;» διερωτάται το υπουργείο Εργασίας στην ανακοίνωσή του.

«Πρώτα-πρώτα, ότι η παρακράτηση θα γίνεται στο εξής επί του πράγματι καταβαλλόμενου ποσού, όχι επί του εικονικού, πολύ μεγαλύτερου ποσού της σύνταξης πριν από τις μνημονιακές περικοπές, όπως γινόταν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Αυτό θα οδηγήσει στις περιπτώσεις όσων παίρνουν μία μόνο κύρια σύνταξη, τους πολύ περισσότερους δηλαδή, σε αύξηση, όχι σε μείωση» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, και προστίθεται ότι «Δεύτερον, βασικό χαρακτηριστικό της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι η ισονομία. Γιατί είναι δίκαιο όσοι παίρνουν μόνο μία σύνταξη να έχουν δυσμενέστερη μεταχείριση από όσους είναι σε σχετικά καλύτερη κατάσταση και παίρνουν δύο ή περισσότερες συντάξεις; Γιατί οι πρώτοι θα πρέπει να υπόκεινται σε εισφορά στο σύνολο του εισοδήματος τους και οι δεύτεροι όχι;»

«Η αλήθεια θα φανεί στο ΑΤΜ» υπογραμμίζει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Απλώς η αλήθεια δεν ενδιαφέρει αυτούς που παραπληροφορούν. Άλλες είναι οι προθέσεις τους και άλλα τα αφεντικά τους».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here