Υπ. Δικαιοσύνης: Γρήγορη και σε βάθος δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο Novartis

Η δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis, θα γίνει γρήγορα και θα πάει σε βάθος, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η υπόθεση ήρθε ξανά στην επικαιρότητα μετά την απόπειρα αυτοκτονίας ενός 44χρονου Ελληνα στελέχους της εταιρείας. Συγκεκριμένα ο 44χρονος, μεγαλοστέλεχος της εταιρείας στα κεντρικά της στην Βασιλεία της Ελβετίας, απείλησε να πηδήξει από τον 13ο όροφο του ξενοδοχείου Hilton στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα της έντασης φέρεται να έλεγε ότι «δεν θα γίνω εγώ το εξιλαστήριο θύμα». Η απόπειρα αυτοκτονίας έγινε την Πρωτοχρονιά το απόγευμα. Η Αστυνομία ενημερώθηκε ότι ένας άνδρας απειλεί να δώσει τέλος στη ζωή του με μια βουτιά θανάτου από τον 13ο όροφο του Hilton. Ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας έπεισε τον 44χρονο να μην προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

Που έχει φτάσει η έρευνα για τη Novartis

Η έρευνα, έχει ξεκινήσει στις ΗΠΑ εδώ και δυο χρόνια. Ομως τον Αύγουστο του 2016 2 έλληνες εργαζόμενοι της εταιρείας στη χώρα μας αποφάσισαν να σπάσουν τη σιωπή τους και να γίνουν μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος στην Αμερική, καταθέτοντας όλα όσα γνωρίζουν για τις πρακτικές που ακολουθούσε η Novartis. Ταξίδεψαν στην Αμερική, συνοδεία του δικηγόρου Παύλου Σαράκη, και όπως λένε οι πληροφορίες οι καταθέσεις τους δεν δόθηκαν μόνο μία φορά, αλλά ήταν αρκετές και πολυεπίπεδες. Και κάθε φορά που μία πληροφορία ή ένα στοιχείο χρειάζεται διασταύρωση, οι αμερικανικές Αρχές τούς καλούν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τα νέα δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Δεκεμβρίου 2016, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής διαβίβασε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, δημοσιεύματα του Τύπου που αναφερόντουσαν στο σκάνδαλο της Novartis και στο χρηματισμό δημοσίων λειτουργών και ζητούσε τη διερεύνηση της βασιμότητας των καταγγελιών και την απόδοση ευθυνών, εφόσον αυτές υπάρξουν.

Έτσι, μετά από την εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης, για διερεύνηση των καταγγελιών για χρηματισμό δημοσίων λειτουργών από τη Novartis «οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές», σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here