Υπό πειθαρχικό έλεγχο η Πηγή Δεβετζή για το χάλκινο του Πεκίνου-Δεν ήταν ντοπαρισμένη, λέει ο δικηγόρος της

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Υπό πειθαρχικό έλεγχο έχει θέσει η ΔΟΕ την ελληνίδα αθλήτρια  στο τριπλούν, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του Εθνους, δείγμα ούρων που είχε δώσει κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όταν και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, βρέθηκε σε επανέλεγχο, θετικό σε απαγορευμένες ουσίες. Ωστόσο, η ίδια δια του συνηγόρου της δηλώνει ότι δεν ηταν ντοπαρισμένη και δεν έκανε ποτέ χρήση απαγορευμένων ουσιών. 

Με γραπτή δήλωση ο δικηγόρος της Πηγής Δεβετζή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, επιβεβαιώνει ότι η ΔΟΕ έχει ανοίξει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της Δεβετζή, αλλά εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης θα απαλλαγεί και δεν θα της αφαιρεθεί το μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς του 2008.

Η πλήρης δήλωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου έχει ως εξής:

«Η Πηγή Δεβετζή τίμησε τη χώρα, προκάλεσε εθνική συγκίνηση και ανάταση στους απανταχού Έλληνες, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008.
Αυτή η παγκόσμια διάκριση ήταν απόρροια αποκλειστικά- του ταλέντου της και του εξαντλητικού ενίοτε απάνθρωπου- προπονητικού προγράμματος, που ακολούθησε.
Κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου η Πηγή Δεβετζή υποβλήθηκε σε πάρα πολλά ντόπινγκ κοντρόλ πριν, κατά την διάρκεια και μετά τη διεξαγωγή τους και διαπιστώθηκε απόλυτα καθαρή από διεγερτικές της αγωνιστικής ικανότητας ουσίες.
Είναι γεγονός ότι έχει ανοίξει πειθαρχική διαδικασία από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη για τους Αγώνες στο Πεκίνο. Το απόρρητο της διαδικασίας μου επιτρέπει μόνο να αναφέρω: Η Πηγή Δεβετζή ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΧΡΗΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ και αυτό θα αποδειχθεί κατά την συζήτηση της υπόθεσης ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Δ.Ο.Ε.

Όσοι προεξοφλούν ότι θα αφαιρεθούν τα μετάλλια της Πηγής Δεβετζή, ότι θα χάσει η πατρίδα μας τα μετάλλια, γιατί στο ελληνικό έθνος εν τέλει- πιστώνονται αυτές οι παγκόσμιες διακρίσεις, ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΟΥΝ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here