Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λέρο-Απείλησε στο hot spot

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε απογευματινές ώρες του Σαββάτου στην περιοχή των Λεπίδων Λέρου, μετά τη συνδρομή 2 κατασβεστικών αεροπλάνων.

H πυρκαγιά που ξέσπασε τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου στην περιοχή των Λεπίδων Λέρου, σε σημείο είναι δύσβατο και η φωτιά απείλησε εκτός από τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής (Hotspot), τα κτίρια όπου στεγάζονται ασθενείς του Κρατικού Θερ. Λέρου.

Aγήματα του Ναυτικού, προσωπικό της τεχνικής υπηρεσίας Δήμου Λέρου, υπάλληλοι του Θεραπευτηρίου και αρκετοί πολίτες. Εως τη δύση του ηλίου στην επιχείρηση συμμετείχε κατασβεστικό αεροπλάνο.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Λέρου κ. Μιχ. Κόλια, υπάρχουν μαρτυρίες ότι πρόκειται για εμπρησμό, ενώ πολίτες του νησιού ανέφεραν ότι είδαν ομάδα αλλοδαπών στην περιοχή όπου αρχικά ξέσπασε η πυρκαγιά.

Στο σημείο παραμένει άγημα του Πολεμικού Ναυτικού για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης, ενώ Πεζοπόρο τμήμα 8 ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω μετέβη αργά το βράδυ στη Λέρο συνδράμοντας στην κατάσβεση της φωτιάς. Την μετάβαση υλοποίησε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης της Κω με το ταχύπλοο σκάφος της, από το γειτονικό νησί.

Εντωμεταξύ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, υπάλληλοι του Κρατικού Θερ. Λέρου έκαναν λόγο για επεισόδια μεταξύ των μεταναστών – προσφύγων που βρίσκονται στο χώρο των εγκαταστάσεων της Πρώτης Υποδοχής (Hotspot Λεπίδων).

Στο σημείο βρίσκονται ήδη ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει γενικότερη αναταραχή στο Hotspot, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

lerownes.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here