Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αττική, αλλά παλεύουν να σώσουν το δάσος της Εύβοιας -φωτιές και σε Παγγαίο, Μάνη, Κρήτη

Υπό έλεγχο βρίσκεται από τις 5 το απόγευμα η φωτιά που είχε ξεσπάσει στη 1 το μεσημέρι  στις Ερυθρές Αττικής απειλώντας οικισμούς, που δεν κινδυνεύουν πλέον,  αλλά μαίνεται η φωτιά στο όμορφο δάσος της Φαράκλας και δίνεται πραγματική μάχη να σωθεί. Ξέσπασε πριν από λίγο στις 7 το απόγευμα φωτιά και στο Παγγαίο
Στην Φαράκλα Ευβοίας επιχειρούσαν  25 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επισης γίνονταν ρίψεις νερού από δύο αεροσκάφη και ένα ελικοπτερο.
Αυτή τη στιγμή όμως πλεον επιχειρούν  συνολικά 70 πυροσβέστες με 33 οχήματα, 44 άτομα πεζοπόρο, 7 μηχανήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επιπλέον γίνονται ρίψεις νερού από 6 Κανανταίρ  δύο Πετζετέλ και πέντε ελικόπτερα.
Στην Αττική εξακολουθουν να επιχειρούν με στόχο την πλήρη έλεγχο  30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 6 βυτιοφόρα της τοπικής αυτοδιοίκησης και  πυροσβεστικά ελικοπτερα.
ερυθρές;;
Στη Φαράκλα εν τω μεταξύ η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη εξαιτίας των ανέμων
Η περιοχή έχει ένα καταπληκτικό δάσος που είναι «στολίδι» αλλά πέραν αυτού, έχει και πολλους οικισμούς που θα απειληθουν αν τα αεροσκάφη δεν ελέγξουν την φωτιά μέχρι τη δύση του ηλίου
Η φωτιά ξέσπασε  απέναντι από το νεκροταφείο του χωριού στη θέση Ξηρόκαμπος και δεν απειλεί προς το παρόν το χωριό.
ΠΑΓΓΑΙΟ
Πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο Παγγαίο Όρος του Ν. Καβάλας. Επιχειρούν 62 άτομα πεζοπόρο τμήμα  με πέντε οχήματα και γίνονται ρίψεις νερού από δύο πετζετέλ λόγω του δύσβατου της περιοχής.
ΜΑΝΗ-ΚΡΗΤΗ
Στην Μάνη, στις 2 μ.μ. ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή   Προσήλιο, επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Ρίψεις νερού γίνονται από τέσσερα αεροσκάφη Πετζετέλ. Η φωτιά τέθκε υπο μερικόέλεγχο στις 7 το απόγευμα.

Πυρκαγιά ξέσπασε εν τω μεταξύ και σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Σακτούρια Ρεθύμνου. Εκεί επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ γίνονται και ρίψεις νερού από ένα ελικόπτερο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here