Υπόλογα σε Βουλή και δικαιοσύνη τα κόμματα της διαπλοκής- Ανέχθηκαν τηλεοπτική ανομία 27 ετών, έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

ΦΩΤΟ: ΕUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να διεξαχθεί τη Δευτέρα, στη Βουλή (14:30) η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Το σχετικό αίτημα είχε καταθέσει πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η συζήτηση εκτιμάται ότι θα είναι έντονη και η αντιπαράθεση σκληρή, καθώς η κυβέρνηση σε ρόλο κατηγόρου, θα καταγγείλει την επί 27 χρόνια αδράνεια και ανοχή των κυβερνήσεων σ΄ένα τηλεοπτικό καθεστώς ανομίας και ασυδοσίας προβάλλοντας ότι η ίδια με τον διαγωνισμό που διενήργησε(για πρώτη φορά στην Ελλάδα), εισέπραξε ήδη 90 εκ. ευρώ μόνο από τη πρώτη δόση. Σε αντίθεση με τα κόμματα της διαπλοκής που σήμερα βρίσκονται στην αντιπολίτευση και δεν εισέπραξαν ούτε ευρώ όλα αυτά χρόνια, προκαλώντας σοβαρή βλάβη στο δημόσιο συμφέρον.

Με το τρόπο αυτό η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα απαντήσει και θα ξεπεράσει όλες τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για το τρόπο διενέργειας του διαγωνισμού, τον αριθμό των αδειών, την τράπεζα Αττικής, τον επιχειρηματία Ι. Καλογρίτσα καθώς και τις αιτιάσεις ότι επιχειρεί να κτίσει τη δική της διαπλοκή,  τις οποίες χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση για να πλήξει την αξιοπιστία του διαγωνισμού και να τον ακυρώσει, προς τέρψιν των καναλαρχών.

Την στενή αυτή σχέση των καναλαρχών με τη ΝΔ έχει στηλιτεύσει κατ΄επανάληψη η κυβέρνηση και ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο της πολεμικής ακόμη και με υπονοούμενα περί παραπομπής του τελευταία, δια στόματος Μάκη Βορίδη, που προσώρας έχει μηνύσει μόνο τα μέλη της Επιτροπής του διαγωνισμού, υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Χαρακτηριστικό του προκλητικού θράσους των κομμάτων της διαπλοκής, είναι ότι ενώ παραδέχονται ότι παρανόμως και αντισυνταγματικώς δεν διενεργήθηκε εδώ και 27 χρόνια διαγωνισμός για την παραχώρηση των συχνοτήτων-αδειών, επιτίθενται στη κυβέρνηση που τον διενήργησε, εγκαλώντας την για το γεγονός ότι αυτός δεν έγινε από το ΕΣΡ.

Ωστόσο η υποκρισία τους ξεπερνά κάθε όριο. Γιατί ήταν αυτά τα ίδια κόμματα που παρεμπόδισαν τρεις φορές τη συγκρότηση του ΕΣΡ στη Βουλή, για να μην διεξαχθεί ο διαγωνισμός, χωρίς αιδώ και προσχήματα.

Από την άλλη το επιχείρημα τους ότι η κυβέρνηση με τον μικρό αριθμό αδειών που χορήγησε επιχειρεί να ελέγξει τον τηλεοπτικό χώρο, αυτό καταρρίπτεται από το ίδιο το «βαρύ πυροβολικό» της αντιπολίτευσης, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που σε πρόσφατη ομιλία του, μίλησε για την αβάσταχτη τυχαιότητα του διαγωνισμού-καζίνο. Πως όμως συμβιβάζονται προσπάθεια ελέγχου και τυχαιότητα ενός διαγωνισμού;

Ενα ακόμη σημείο τριβής και αντιπαράθεσης αναμένεται να είναι η τράπεζα Αττικής και η περίπτωση Καλογρίτσα. Ομως όσον αφορά τη Τράπεζα, αποδεικνύεται ότι τα επισφαλή, χωρίς εγγυήσεις δάνεια που έδωσε αφορούσαν  διοικήσεις που είχαν διορισθεί από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Οσον αφορά το γεγονός ότι ο Ι. Καλογρίτσας πλειοδότησε για άδεια έναντι 59 εκ. ευρώ αλλά δεν μπόρεσε να καταβάλει τη πρώτη δόση, το επιχείρημα είναι μάλλον αντίστροφο. Οι δικλείδες ασφάλειας του διαγωνισμού, δεν επέτρεψαν σε κανέναν να κάνει «παγνιδάκια» χωρίς αντίτιμο. Η συμμετοχή και τελικά η αποχώρηση του κ. Καλογρίτσα, του στοίχισε ήδη τα 3 κ. ευρώ της εγγυητικής επιστολής που κατέβαλε για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here