Υπόθεση Ρούπα: Ψάχνουν τι άλλο είχε νοικιάσει -σπίτια, γκαράζ

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών βρίσκονται τα τέσσερα κρησφύγετα που αποκαλύφθηκαν μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα και της 25χρονης φοιτήτριας

Πρόκειται για το διαμέρισμα επί της οδού Ζαϊμη στην Ηλιούπολη, όπου η 48χρονη Ρούπα έμενε  με τον 6χρονο γιο της, το σπίτι της 25χρονης στην οδό Αθανασίου Διάκου στον Αγιο Δημήτριο και τα δύο μισθωμένα γκαράζ, το πρώτο στον Άλιμο και το δεύτερο στα Άνω Πατήσια-Ριζούπολη  που εντοπιστηκαν στο διάστημα από την περασμένη Πέμπτη μέχρι σήμερα.

Το σπίτι της Ηλιούπολης χαρακτηρίζεται από τους επικεφαλής της έρευνας «επιχειρησιακό στρατηγείο» της Ρούπα. Εκτιμάται ότι στο εσωτερικό του θα βρεθούν ίχνη των άμεσων συνεργών της, ενώ από την επεξεργασία – εξερεύνηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, των USB και των χειρόγραφων σημειώσεων που κατασχέθηκαν θα προκύψουν στοιχεία για τη δράση της 48χρονης το διάστημα που καταζητείτο καθώς και για τα σχέδια μελλοντικών επιθέσεων που κατέστρωνε.

Στα πειστήρια που κατασχέθηκαν συγκαταλέγονται σημειώσεις με ονόματα επιχειρηματιών και πολιτικών

Η 25χρονη είχε νοικιάσει  κλειστό πάρκινγκ στην οδο Προμπονά στα Ανω Πατήσια, όπου εκτιμάται ότι θα μεταφέρονταν τα εκρηκτικά και τα κλεμμένα αυτοκίνητα που η Αστυνομία  βρήκε την Πέμπτη στο γκαράζ του Αλίμου.

Στο γκραάζ της Προμπονά οδηγήθηκαν -όπως λενε- από ένα κλειδί που βρήκαν στην Ηλιούπολη και έγραφε «γκαράζ Ρζούπολη»

Το πάρκινγκ επί της οδού Προμπονά στην Κυψέλη (εντοπίστηκε χθες) πάντως ήταν κενό αντίθετα με εκείνο του Αλίμου, όπου βρέθηκαν χειροβομβίδες, μασούρια ζελατοδυναμίτιδας καθώς και πρώτη ύλη για κατασκευή εκρηκτικής ύλης τύπου ΑNFO. Στον Άλιμο επίσης βρέθηκαν δύο αυτοκίνητα, το ένα εκ των οποίων είναι ο ένα Hyundai. Ίσως είναι το  αυτοκίνητο του Νίκου Μαζιώτη, το οποίο αναζητούσαν οι αρχές από το 2014 και με το οποίο φέρεται να είχε διαφύγει ο Μαζιώτης από τη ληστεία στην Κλειτορία.

Μέσα στη γιάφκα του Αλίμου εντοπίστηκαν ακόμη μεγάλη ποσότητα από μασούρια δελατοδυναμίτιδας, ποσότητα anfo (εργοστασιακό λίπασμα) το οποίο χρησιμοποιούσε ο Επαναστατικός Αγώνας για κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και φυσίγγια πολεμικού καλάσνικοφ.

Από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. γίνονται ενέργειες να δημοσιοποιηθούν φωτογραφίες της Ρούπα και της 25χρονης καθώς και τα ονόματα των πλαστών ταυτοτήτων που χρησιμοποιούσαν με σκοπο να τις αναγνωρίσουν οσοι νοίκιασαν στις  δυο γυναίκες γκαράζ ή σπίτια

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here