Υπόθεση Αννυς: Ενοχοι πατέρας, μητέρα και φίλος

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ)

Την ενοχή των κατηγορουμένων Σάββα και Νικολάι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στην υπόθεση της μικρής Άννυ. Το Δικαστήριο έκρινε ένοχη και την μητέρα της Αννυ για κακουργηματική έκθεση σε κίνδυνο.

AdTech Ad

Συγκεκριμένα για τον Σάββα και το Νικολάι αποφασίστηκε ενοχή από το δικαστήριο κρίνοντας ότι δεν υπήρχε συμμετοχή τρίτου άγνωστου δράστη. Παράλληλα ο Σάββας κρίθηκε ένοχος παράνομη οπλοχρησία και για ψευδορκία.

«Πως είμαι ένοχος;» Είπε ο κατηγορούμενος Σάββας μόνο για να λάβει την απάντηση του προέδρου: «θα το δείτε στο σκεπτικό της απόφασης όταν συνταχθεί». Ένοχος κρίθηκε και ο Νικολάει για παράνομη οπλοχρησία.

Αναφορικά με τη μητέρα του 4χρονου κοριτσιού, Δημήτρηνα Μπορίσοβα, κηρύχθηκε ένοχη για έκθεση ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος (κατά πλειοψηφία). Μειοψήφισαν δύο ένορκοι  και ο πρόεδρος της έδρας που είχαν την άποψη πως θα πρέπει να αθωωθεί για το κακούργημα της έκθεσης. Παράλληλα κρίθηκε αθώα για την πράξη της ψευδορκίας.

Ένοχος κρίθηκε και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στη Μιχαήλ Βόδα για ψευδορκία.

Αναμένεται πλέον η απόφαση επί των ελαφρυντικών και επί της ποινής

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here