Υποψήφιοι, προσοχή. Ακόμη και με κλειστό κινητό, μηδενίζεστε.

Λίγες μέρες πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, απόφαση του ΣτΕ έρχεται να υπενθυμίσει στους υποψηφίους ότι   εάν  εντοπιστούν να έχουν στην κατοχή τους  κινητό τηλέφωνο  είτε είναι  απενεργοποιημένο είτε όχι , θα μηδενίζεται το γραπτό τους .

Το Γ τμήμα του ΣτΕ με δυο αποφάσεις του, την 1461 και 1462/2015 αποφάσισε ότι η κατοχή και μόνο κινητού τηλεφώνου από μαθητή,  ανεξάρτητα αν είναι απενεργοποιημένο ή όχι, αυτομάτως μηδενίζει το γραπτό.

Να σημειωθεί ότι η εκπαιδευτική νομοθεσία προβλέπει ότι οι μαθητές κατά την είσοδό τους στην αίθουσα εξετάσεων δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους  εκτός από κινητά τηλέφωνα, ούτε  βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές κ.λπ. Σε περίπτωση που βρεθούν στην κατοχή τους τα επίμαχα αντικείμενα, το γραπτό  τους μηδενίζεται.
Ειδικότερα, τέτοια περιστατικά έχουν καταγραφεί:

1. Κατά την διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων του Μαΐου του 2013 στο Γενικό Λύκειο Βούλας Αττικής  όπου εξεταζόμενος μαθητής, κατά τη διενέργεια των γραπτών απολυτηρίων εξετάσεων ζήτησε να πάει στην τουαλέτα όταν έγινε αντιληπτό  ότι είχε κινητό τηλέφωνο. Στη συνέχεια ο μαθητής κλήθηκε στην Λυκειακή Επιτροπή, αλλά αρνήθηκε να προσέλθει, με αποτέλεσμα να το γραπτό.

2.Κατά  την διάρκεια  των απολυτηρίων εξετάσεων , τον Μάιο του 2012, σε Γενικό Λύκειο Σταυρούπολης, μαθητής ζήτησε να πάει στην τουαλέτα, αλλά την ώρα που πήγαινε, επιτηρήτρια διαπίστωσε ότι ο εξεταζόμενος είχε κινητό τηλέφωνο.Το κινητό τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο και όπως προέκυψε κατά το χρόνο των εξετάσεων το  τηλέφωνο δεν δέχθηκε ούτε κλήσεις ούτε μηνύματα, αλλά το γραπτό  του μαθητή μηδενίστηκε.
Οι δύο μαθητές προσέφυγαν στην Διοικητική Δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν αλλά στη συνέχεια  ασκήθηκε έφεση  στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέρ του νόμου κατά των δύο επίμαχων αποφάσεων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here