Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Οχι φόρο στο κρασί

Τη στιγμή που οι αντιδράσεις των οινοπαραγωγών πυκνώνουν, το επιτελείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης  Βαγγέλη Αποστόλου εμφανίζεται απόλυτα αντίθετο στο ενδεχόμενο να ψηφιστεί από τη Βουλή η σχετική διάταξη που προβλέπει επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί (περίπου 40 ευρώ ανά εκατόλιτρο). 

Σύμφωνα με πληροφορίες  ο κ. Αποστόλου φέρεται να έχει ήδη επικοινωνήσει με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να τους εξηγήσει ότι η επιβολή φόρου στο κρασί θα έχει μικρά εισπρακτικά αποτελέσματα.

         Λάθος μήνυμα με σοβαρές επιπτώσεις στον κλάδο της αμπελουργίας

Παράλληλα, ο κ. Αποστόλου στην επικοινωνία που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, υποστήριξε ότι η επιβολή του φόρου θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στον κλάδο της αμπελουργίας, ο οποίος, παρά τις δυσκολίες εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης και των κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls), παράγει προϊόντα δυναμικά, με ταυτότητα, ανταγωνιστικά και εξωστρεφή, υποστηρίζοντας την αγροτική οικονομία.

Εξάλλου, το ηγετικό επιτελείο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θεωρεί ότι η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στον οίνο στέλνει λάθος μήνυμα για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να στηρίξει τον αγροτικό τομέα, στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας εν όψει της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here