Ως ύποπτος για κακούργημα καλείται από τους οικονομικούς εισαγγελείς ο Στ.Παπασταύρου. Νέα στοιχεία για την off shore Stabri Limited

ΦΩΤΟ: IN TIME

Λίγες ώρες μετά την απόλυτη κάλυψη που προσέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης στον Σταύρο Παπασταύρου για τον οποίο είπε ότι θα έπρεπε να είχαν δώσει το όνομα του σε δρόμο(!), νέα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι ελληνικές δικαστικές αρχές φαίνεται  ότι «καίνε» τον άλλοτε στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Τα στοιχεία αυτά που παρέλαβαν οι οικονομικοί εισαγγελείς από τις βρετανικές Παρθένες Νήσους τους οδήγησαν να απευθύνουν νέα κλήση στον Σταύρο Παπασταύρου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για κακουργηματικές πράξεις. Κλήση για παροχή εξηγήσεων εστάλη και στον επιχειρηματία  Σάμπι Μιωνή. 

Στον απόηχο, λοιπόν, της αποκάλυψης,  ότι το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στα Διοικητικά Συμβούλια τριών εταιριών που καταγράφονται στα Panama Papers, ο δικαστικός κλοιός γύρω από τον Σταύρο Παπασταύρου σφίγγει ασφυκτικά σε σχέση με την οff shore εταιρία Stabri Limited.

Είναι η εταιρία που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ και οδήγησε στην καταβολή 3,3 εκατ. ευρώ από τον Σταύρο Παπασταύρου προκειμένου να σταματήσει η ποινική έρευνα σε βάρος του για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο κ. Παπασταύρου είχε ισχυριστεί ότι η συγκεκριμένη εταιρία ανήκει στον οικογενειακό του φίλο Σάμπι Μιωνή.

Τα στοιχεία όμως που έλαβαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές, μέσω δικαστικής συνδρομής, από τις βρετανικές Παρθένες Νήσους δίνουν νέα τροπή στην υπόθεση. Πρόκειται για 450 σελίδες που περιλαμβάνουν έγγραφα δικηγορικού γραφείου, το οποίο φέρεται να ειδικεύεται στη σύσταση off shore εταιριών και emails. Η αξιοποίησή τους ενδέχεται να οδηγήσει  -σύμφωνα με δικαστικές πηγές- στο συμπέρασμα ότι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της εταιρίας STARBI είναι ο Σταύρος Παπασταύρου.

Ηδη, τα νέα στοιχεία έχουν σταλεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ελέγχει το ποθεν έσχες του Σταύρου Παπασταύρου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here