ΥΠΟΙΚ: Ανακοίνωσε νέα ολιγοήμερη παράταση φορολογικών δηλώσεων

 

Νέα, καταληκτική όπως αναφέρεται, ολιγοήμερη παράταση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για φυσικά και νομικά πρόσωπα ανακοίνωσε το υπουργείο οικονομικών. Συγκεκριμένα παρατείνεται μέχρι την Δευτέρα 18 Ιουλίου η υποβολή φορολογικών δηλώσεων γα φυσικά πρόσωπα που έληγε σήμερα Παρασκευή.

Επίσης παρατείνεται έως την επόμενη Δευτέρα 25 Ιουλίου, η υποβολή φορολογικών δηλώσεων για τα νομικά πρόσωπα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

Το Υπουργείο Οικονομικών εκτιμώντας τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των φορέων των Λογιστών της χώρας, αποφάσισε να προχωρήσει σε ολιγοήμερη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν υποβληθεί συνολικά 5.865.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων, από το σύνολο των 6.000.000 που αναμένεται να υποβληθούν. Η διαδικασία υποβολής, από την αρχή της μέχρι και σήμερα, κύλησε ομαλά, χωρίς να παρουσιαστεί σχεδόν κανένα τεχνικό πρόβλημα στο Taxis, το οποίο παρέμεινε ανοιχτό για τουλάχιστον τρεις μήνες, όπως είχε δηλώσει από την αρχή το Υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, την Πέμπτη 14.7.2016 υποβλήθηκαν 164.000 φορολογικές δηλώσεις, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τη φετινή χρονιά.

Για τις δηλώσεις των νομικών προσώπων, υπάρχει ακόμα σημαντικός αριθμός δηλώσεων που δεν έχουν υποβληθεί.

Οι νέες και οριστικά καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων είναι:

  • Για τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, η Δευτέρα 18.7.2016 ώστε να έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν και οι φορολογικές δηλώσεις που απομένουν.
  • Για τις φορολογικές δηλώσεις νομικών προσώπων, η Δευτέρα 25.7.2016.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here