ΥΠΟΙΚ: Κατασκευασμένες οι ειδήσεις για αυξήσεις φόρων σε καύσιμα, καφέ, τσιγάρα

 

Με λιτό και κατηγορηματικό τρόπο κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διέψευδαν τις δήθεν ειδήσεις για αυξήσεις σε καύσιμα , καφέ κλπ, χαρακτηρίζοντας τις σχετικές πληροφοορίες κατασκευασμένες.

Η όλη φιλολογία των νέων αυξήσεων, στηρίχθηκε σε μιά μικρή είναι αλήθεια, κατά 65 εκ. ευρώ,μ υστέρηση εσόδων τον Αύγουστο, η οποία οφείλεται εν πολλοίς στο ότι δεν συμπεριλήφθηκε η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, η οποία μετατέθηκε για τον τέλος Σεπτεμβρίου.

Στελέχη της ΝΔ σέρνουν από χθες ένα χορό κινδυνολογίας, λέγοντας δεξιά και αριστερά ότι έρχονται νέες αυξήσεις, μετά την νέα υστέρηση εσόδων, προκειμένου να μην ενεργοποιηθεί ο δημοσιονομικός κόφτης.

«Σήμερα η «παράσταση» δίνεται με κατασκευασμένες, αναληθείς, «ειδήσεις» για αυξήσεις φόρων σε καύσιμα, καφέ και τσιγάρα. Είδηση ανύπαρκτη», σχολίαζαν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ.

Αναφορικά δε με την πορεία των εσόδων σημειώνουν ότι «η μείωση ήταν της τάξης των 65 εκατ. ευρώ σε σχέση με το στόχο. Θυμίζουμε ότι ο στόχος περιελάμβανε και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ 2016, εκτιμώμενου ύψους 738 εκατ. ευρώ, η οποία θα εισπραχθεί τον Σεπτέμβριο».

«Ενημερώνουμε ότι πλήρη και σαφή εικόνα για αύξηση ή μείωση εσόδων θα έχουμε με την έκδοση του οριστικού δελτίου σε λίγες ημέρες. Λίγη μεγαλύτερη προσοχή δεν θα έβλαπτε προκειμένου να μην τρομοκρατούνται και οι πολίτες. Θυμίζουμε ότι «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», καταλήγουν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here