Υπερβολική δόση

 

Του Βαγγέλη Παναγόπουλου

Υπερβολική  δόση

Η υπερβολή – και το λέω μετά γνώσεως και  εμπειρίας 40 χρόνων – είναι ένα στοιχείο της δημοσιογραφίας. Και όταν η δόση της υπερβολής δεν είναι υπερβολική είναι ένα στοιχείο θετικό ως προς το αποτέλεσμα που παράγει.  Γιατί κυρίως  αφυπνίζει και ενοχλεί δημιουργικά. Προυπόθεση αναγκαία πίσω από την υπερβολή να μην υπάρχει σκοπιμότητα, ιδιοτέλεια, επιδίωξη οικονομικού οφέλους.

    Τελευταία,  έχουμε γίνει μάρτυρες ενός εφιαλτικού σκηνικού που παράγεται και επιμόνως επί ημέρες  αναπαράγεται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ εστιασμένο κυρίως  στο « επικείμενο Grexit» και στο « απόλυτο χάος» που προκαλεί η δράση κουκουλοφόρων και καταληψιών κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

     Παραδόξως η αναπαραγωγή αυτού του σκηνικού εντάθηκε μετά την κυβερνητική απαίτηση ( δια χειρός του υπουργού επικρατείας κ. Νίκου Παππά) να καταλογισθεί  στα κανάλια  πανελλαδικής εμβέλειας ένα συνολικό ποσό 24 εκατομμυρίων ευρώ και 16 εκατομμυρίων ευρώ στα συνδρομητικά για το τέλος  2% που έπρεπε να είχαν καταβάλει από το 2011 με βάση το τζίρο τους.

       Είναι γνωστό ότι από την έναρξη εκπομπής των καναλιών το 1989 και εντεύθεν, οι ιδιοκτησίες των καναλιών,( πανίσχυρες οικονομικά), δεν είχαν ποτέ καλή σχέση με το πληρώνειν. Και τους  ήρθε … κόλπος . Ξεκίνησαν λοιπόν έναν τρόπο αντίδρασης  γνώριμο σε αυτούς που όμως διαμορφώνει  – σε τι ποσοστό δεν ξέρω – κοινή γνώμη. Όχι ότι η νέα κυβέρνηση  είναι άμοιρη ευθυνών  σε σχέση με ορισμένους χειρισμούς της.

      Εχουμε λοιπόν εδώ μια υπερβολική δόση υπερβολής με στόχο ιδιοτελή, δηλαδή την επιδίωξη οικονομικού οφέλους αφενός και υποταγής της νέας  κυβέρνησης  αφ ετέρου αν επιθυμεί να μην υπάρχει   εχθρική μεταχείρισή της  από τα γνωστά ΜΜΕ.

    Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει το γεγονός ότι η υπερβολική  δόση πολλές φορές οδηγεί στον θάνατο. Και η λανθασμένη  υπερβολική δοσολογία ενίοτε και στην αυτοκτονία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here