ΥΠΕΞ: Να προσέχει τα λόγια της η αυστριακή υπουργός

Προειδοποίηση σε πολύ αυστηρό τόνο, έστειλε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών  προς την Αυστριακή υπουργό Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ την οποία κάλεσε«να ζυγίζει περισσότερο τα λόγια της όταν μιλά για το προσφυγικό και τις ευθύνες της Ελλάδας» προσθέτοντας : Ο ψυχρός πόλεμος έχει τελειώσει».

Μετά τις δηλώσεις κυρίας υπουργού και τις απειλές της για προσωρινό αποκλεισμό της Ελλάδας, από τη Συνθήκη Σένγκεν επειδή κατά την άποψή της δεν φυλάττει τα εξωτερικά σύνορα,  ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας, απάντησε:

«Θα συνιστούσαμε στην υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας να ζυγίζει περισσότερο τα λόγια της όταν αναφέρεται στο προσφυγικό ζήτημα και στις δήθεν ευθύνες που φέρει η Ελλάδα γι’ αυτό», είπε ο κ. Κούτρας.

Την κάλεσε επίσης να σκέφτεται περισσότερο με ευρωπαϊκό πνεύμα και όραμα και όχι με βάση τις εσωτερικές πολιτικές ισορροπίες στη Βιέννη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ, θα μπορούσε έτσι να συμβάλει ώστε να δοθεί συνέχεια στην πολιτική και δημοκρατική ολοκλήρωση της Ευρώπης στη λογική της οποίας δεν χωρούν ούτε καραντίνες ούτε αποκλεισμοί.

«Ο ψυχρός πόλεμος έχει τελειώσει», παρατήρησε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here