ΥΠΕΚΑ: Πάνω από το 97% των ακτών μας εξαιρετικές για κολύμβηση

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Β. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Εξαιρετικής κατάστασης για κολύμβηση είναι τα νερά σε πάνω από το 97% των ακτών μας ενώ στο υπόλοιπο είναι καλής κατάστασης. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος, μετά από την ανησυχία που προκάλεσε έκθεση του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), σύμφωνα με την οποία κάποιες ακτές είναι ακατάλληλες για κολύμβηση.

Η αρμόδια Γραμματεία του ΥΠΕΝ αναφέρει ότι η εν λόγω έκθεση είναι αόριστη, καθώς υπάρχει επίκληση εργαστηρίων που όμως δεν κατονομάζονται και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ελεγχθεί κατά πόσο είναι διαπιστευμένα.

Ακόμη κάνει λόγο για καταφανή έλλειψη επιστημονικής πληρότητας και σημειώνει ότι «η λήψη και ανάλυση τυχαίων δειγμάτων με τρόπο μη επιστημονικό, σαφώς εγείρει αμφιβολίες ως προς την πληρότητα και την ορθότητα των αποτελεσμάτων, παραπλανεί και μειώνει το ζωτικής σημασίας τουριστικό προϊόν της χώρας μας».

Άλλωστε, υπενθυμίζει ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (European Environment Agency) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι τα ύδατα της Ελλάδας είναι μεταξύ των καθαρότερων στον κόσμο. Ειδικότερα, τα νερά της Ελλάδας είναι καθαρά και ασφαλή για κολύμβηση.

Με πάνω από το 92% των παραλιών και των ακτών κολύμβησης της Ελλάδας να έχουν αξιολογηθεί, οι ακτές της Ελλάδος βρίσκονται στο 97,2% της κλίμακας αξιολόγησης.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος δημοσιεύει κάθε χρόνο έκθεση με τα ευρήματα και σύμφωνα με την τελευταία έκθεση έγινε επιθεώρηση σε περίπου 1500 τοποθεσίες της χώρας, με 1499 εξ αυτών να κρίνεται ότι είναι εξαιρετικά υψηλής ποιότητας για κολύμβηση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here