ΥΠΑΠΕΝ:Το ΣτΕ δεν ακυρώνει την ανάκληση της έγκρισης τεχνικών έργων στις Σκουριές

Δεν αφορά την απόφαση για αναστολή των τεχνικών έργων σε Σκουριές η απόφαση του ΣτΕ, διαμηνύει το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ως γνωστόν με απόφαση του κ. Σκουρλέτη είχαν ανασταλεί τα τεχνικά έργα σε Σκουριές και Ολυμπιάδα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Ελληνικός Χρυσός που ανακοίνωσε ΄τι θέτει σε διαθεσιμότητα το σύνολο των εργαζομένων της, σε μια πράξη ύστατου εκβιασμού τη κυβέρνησης.

«Η υπ’ αριθ. 3191/15 απόφαση του ΣτΕ  δεν αφορά ούτε ακυρώνει την απόφαση του ΥΠΑΠΕΝ περί ανάκλησης των αποφάσεων έγκρισης των τεχνικών μελετών των υποέργων Σκουριών και (εν μέρει) Ολυμπιάδας», διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Όπως επισημαίνει, με την εν λόγω απόφαση του ΣτΕ ακυρώνεται, λόγω ανεπαρκούς αιτιολογίας, η από 28.4.2015 πράξη του τότε Υπουργού, δια της οποίας επεστράφη ως ελλιπές το προσάρτημα της υποβληθείσας από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός τεχνικής μελέτης, που αφορούσε τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη ότι το υπουργείο δεν επιθυμεί και δεν δύναται να προβεί σε σχόλια ή κρίσεις επί του περιεχομένου δικαστικών αποφάσεων.

«Διαβεβαιώνει, ωστόσο, προς κάθε κατεύθυνση ότι θα εξαντλήσει τα όρια των θεσμικών του αρμοδιοτήτων και κάθε μέσο που του παρέχει ο νόμος, για την απόλυτη και χωρίς συμβιβασμούς προστασία του περιβάλλοντος και για την πλήρη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here