Υπέρ της απόφασης του Τσίπρα για δημοψήφισμα ο Πωλ Κρούγκμαν

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της απόφασης του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε δημοψήφισμα πήρε  ο νομπελίστας  Αμερικανός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν. Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στους New York Times ο Κρούγκμαν αναφέρει:«Μέχρι σήμερα, κάθε προειδοποίηση για πιθανή διάλυση της ζώνης του ευρώ αποδείχθηκε λανθασμένη, καθώς ό,τι κι αν λένε οι κυβερνήσεις πριν τις εκλογές, στο τέλος ενδίδουν στις απαιτήσεις της τρόικα».
«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τείνει να καθησυχάζει τις αγορές, διατηρώντας ανέπαφο το ευρώ, όμως αυτή η διαδικασία διαιωνίζει την καταστροφική λιτότητα, καθώς μερικά τρίμηνα μέτριας ανάπτυξης επισκιάζουν το τεράστιο κόστος πέντε χρόνων ανεργίας.
Μου φαίνεται πως η τρόικα-νομίζω πως είναι καιρός να σταματήσουμε να προσποιούμαστε ότι έχει αλλάξει κάτι και να επιστρέψουμε στο παλιό όνομα-περίμενε, ή τουλάχιστον ήλπιζε, πως η Ελλάδα θα επαναλάμβανε αυτήν την ιστορία. Είτε ο Τσίπρας θα έκανε το συνηθισμένο, εγκαταλείποντας μεγάλο μέρος του συνασπισμού του και πιθανότατα μπαίνοντας αναγκαστικά με την κεντροδεξιά, ή η κυβέρνηση του θα έπεφτε.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here