Υπέρ της έκδοσης των πέντε φοιτητών ο εισαγγελέας

Ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη η πρώτη συνεδρίαση του Εφετείου Αθηνών για την υπόθεση της έκδοσης των πέντε φοιτητών που διώκονται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Ιταλικές Αρχές με αφορμή τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς του 2015 στο Μιλάνο (No Expo).

Μεγάλη ήταν η συγκέντρωση συμπαράστασης που πραγματοποιηθηκε κατά τη διάρκειας εκδίκασης της υπόθεσης από αλληλέγγυους (φοιτητικούς συλλόγους, εργαζόμενους στο Δήμο Αγ. Παρασκευής και πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων) που φώναζαν συνθήματα κατά της έκδοσής τους.

Στις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι Β. Γιαννακοπούλου, Κ. Παπαδάκης και Ι. Κούρτοβικ τόνισαν πώς στο συγκεκριμένο ένταλμα υποκρύπτονται διώξεις για πολιτικό φρόνημα, ότι το κατηγορητήριο είναι αόριστο και αντιφατικό και ότι οι φοιτητές κινδυνεύουν να υποστούν δυσανάλογες διώξεις από αυτές που προβλέπει ο ελληνικός νόμος.

Οι μάρτυρες υπεράσπισης, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γ. Σταθόπουλος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ο νυν ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Δ. Σαραφιανός, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Π. Βαϊνάς, ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος και ο Γ. Τόλιος μίλησαν για σαφή παραβίαση δημοκρατικών δικαιωμάτων και της εθνικής κυριαρχίας, αλλά και μείωση της αξιοπιστίας του ελληνικού δικαίου.

Σημείωσαν ότι μια τέτοια απόφαση θα σημαίνει ποινικοποίηση του δικαιώματος της διαδήλωσης, θα σταλεί πολύ αρνητικό μήνυμα και θα φέρει την οικονομική και κοινωνική καταστροφική για τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

 Ο εισαγγελέας της έδρας τάχθηκε υπέρ της έκδοσης των φοιτητών, ενώ αύριο στις 9 π.μ. αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για τους 2 εκ των 5.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here