Στην πολιτική των άκρων η ΝΔ του Α. Σαμαρά-Ξέσπασμα ύβρεων και απειλών από Αδωνι

Του ΝΑΣΟΥ ΧΑΤΖΗΤΣΑΚΟΥ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Η θεωρία των άκρων στην οποία είχε «ποντάρει» το περιβάλλον Σαμαρά όσο η ΝΔ, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, βρισκόταν στην εξουσία κατέρρευσε αρκετό καιρό πριν τις τελευταίες εθνικές εκλογές. Όμως, η… «πολιτική των άκρων» εξακολουθεί να αποτελεί την πηγή έμπνευσης της αντιπολιτευτικής τακτικής της Συγγρού, παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις του ισχυρού κατά τα προηγούμενα 40 χρόνια -και κεντροδεξιάς τάσης την… προ υιοθέτησης των μνημονίων περίοδο- κόμματος συνεχίζουν να συρρικνώνονται.

Το «ρυθμό» δίνει ένας εκ των πολύ στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού και εκ των κορυφαίων στελεχών της ΝΔ του κ. Α. Σαμαρά, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης στα μέσα της εβδομάδας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του, στο Kontra Channel και στον κ. Α. Λιάτσο, έδωσε το στίγμα της «πολιτικής των άκρων» που θα συνεχίσει να εφαρμόζει η Συγγρού φτάνοντας να χαρακτηρίσει ανεπρόκοπο τον πρωθυπουργό και κοινούς απατεώνες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ και, πλέον, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ χρησιμοποιώντας φράσεις και χαρακτηρισμούς οι οποίοι ξεπερνούν τα όρια των «κόκκινων γραμμών» της πολιτικής αντιπαράθεσης, άφησε να διαφανεί ότι το μέχρι πρότινος (συγ)κυβερνών κόμμα θα συνεχίσει -τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση της τρέχουσας διαπραγμάτευσης – να στηρίζει την αντιπολιτευτική τακτική του στην ακατάσχετη κινδυνολογία, σε καθαρές ύβρεις και ωμές απειλές. Οσο και αν φαίνεται ακραία η εκτίμηση αυτή, προκύπτει μέσα από τις θέσεις που εξέφρασε δημόσια ο κ. Ά. Γεωργιάδης, ένας, σημειωτέον, από τα άτομα που βρίσκονται στον στενό κύκλο του προέδρου της ΝΔ Α. Σαμαρά. Ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές, ακραίες τοποθετήσεις του κ. Γεωργιάδη στην πρόσφατη συνέντευξη στο «kontra» ήταν οι εξής:

* (για τον Τσίπρα) «ένας ανεπρόκοπος που έγινε πρωθυπουργός»

* (για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ) «είναι πολιτικοί απατεώνες. (το “πολιτικοί”) από ευγένεια το βάζω … είναι κοινοί απατεώνες αυτοί που κυβερνούν»

* (για την πορεία της διαπραγμάτευσης) «βεβαίως υπάρχει κίνδυνος να βγούμε από το Ευρώ»

* (για τις αντιδράσεις του κόσμου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ) «ακούν ΣΥΡΙΖΑ οι καταθέτες και τρέχουν να πάρουν τα λεφτά τους, να τα σηκώσουν»

* (για τον Λάκη Λαζόπουλο) «έβριζε μια ώρα τον Σαμαρά και τη ΝΔ … Ο μέγας άσχετος, πιο άσχετος, ανεπρόκοπος και ψεύτης ο Λαζόπουλος»

* (απειλές προς… ποιους άλλους πλην Λαζόπουλου;) «αν η χώρα βγει από το ευρώ και καταστραφεί για τα επόμενα 100 χρόνια, αυτοί που τρέλαναν τον κόσμο και έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ να ξέρουν… εμείς δεν είμαστα καλά παιδιά, εμείς τιμωρούμε … Τον Λάκη θα τον θυμόμαστε»

* (για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ) «παρωχημένη η ιδέα μιας δημόσιας τηλεόρασης»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here