Τwitter-ομαχία για το κλείσιμο του Βαλκανικού διαδρόμου- Τσίπρας σε Τουσκ: Μην ενθαρρύνεις όσους αγνοούν κοινές αποφάσεις

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Με τέσσερα tweet απάντησε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στα όσα υποστήριξε μέσω twitter για το κλείσιμο του Βαλκανικού διαδρόμου, ο πρόεδρος του ευρωπαικού συμβουλίου Ντ. Τουσκ. Ο κ. Τσίπρας τον κάλεσε να μην ενθαρρύνει όσους αγνοούν τις κοινές αποφάσεις των «28». Είχε προηγηθεί tweet του πρώτου στο οποίο ανέφερε ότι το κλείσιμο του διαδρόμου των Δυτικών Βαλκανίων δεν είναι μονομερής ενέργεια, αλλά εφαρμογή μέρους των αποφάσεων των «28».


Ο κ. Τουσκ μάλιστα, με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο ευχαρίστησε τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων για «την εφαρμογή τμήματος της συνεκτικής πολιτικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης».

Στα τέσσερα tweets με τα οποία απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει ότι «ο βαλκανικός δρόμος έκλεισε εξαιτίας μονομερών ενεργειών από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων» και ότι «η ΕΕ δεν έχει μέλλον αν προχωρά με μονομερείς ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα».

Στη συνέχεια καλεί τον κ. Τουσκ να επικεντρώσει τις προσπάθειες στην εφαρμογή κοινών αποφάσεων ως πρόεδρος της Ευρώπης των «28» και να μην ενθαρρύνει όσους τις αγνοούν.

Με tweet και η αντίδραση της ΝΔ

Αντιδρώντας η ΝΔ στο tweet Τουσκ με tweet του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Γιώργου Κουμουτσάκου καλούσε το Μαξίμου να διαψεύσει άμεσα τον πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, διαφορετικά «υπάρχει μείζον θέμα για τον κ. Τσίπρα».

Ο κ. Κουμουτσάκος επανήλθε και μετά τις απαντήσεις του πρωθυπουργού στο twitter  λέγοντας ότι «τα γριφώδη του πρωθυπουργού δεν συνιστούν διάψευση του κ. Τουσκ». Επίσης, καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει εάν έδωσε ή όχι τη συγκατάθεσή της η Ελλάδα για κλειστά σύνορα όπως δηλώνει ο κ. Τουσκ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here