Τρ. Αλεξιάδης (νέος αν.ΥΠΟΙΚ): Προτεραιότητα στην επώνυμη φοροδιαφυγή

ΦΩΤΟ:INTIME

Προτεραιότητα στην επώνυμη φοροδιαφυγή και κοινωνική ευαισθησία σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν είναι οι δύο άξονες στους οποίους θα κινηθεί η φορολογική πολιτική σύμφωνα με τον νέο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη. 

«Ξέρουμε πώς θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή (…) θα ασχοληθούμε με την επώνυμη φοροδιαφυγή», τόνισε ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
«Δεν θα αφήσουμε το καλοκαίρι του 2015 να συμβεί ό,τι συνέβη το καλοκαίρι του 2014, δηλαδή από έλλειψη ελέγχων να πέσει η είσπραξη του ΦΠΑ σε τουριστικές περιοχές», σημείωσε.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι το ΥΠΟΙΚ θα επιδείξει κοινωνική ευαισθησία. Είναι ενδειτική η αναφορά του «δεν θα στρέψουμε το φορολογικό μηχανισμό σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν».

Ο κ. Αλεξιάδης χαρακτήρισε «πατριωτικό καθήκον να ζητάμε την απόδειξη και να μάθουμε και τα παιδιά μας, αλλά πέρα από το πρώτο επίπεδο θα ασχοληθούμε με τη μεγάλη, επώνυμη, σοβαρή φοροδιαφυγή (…) δεν θα χαριστούμε σε κανέναν όσο ψηλά κι αν βρίσκεται», επισήμανε προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα θα εκπονηθούν τα σχετικά επιχειρησιακά σχέδια.

«Δεν θα αφήσουμε κανένα φοροφυγά να συνεχίσει ό,τι κάνει. Είναι προσωπικό στοίχημα και στοίχημα όλου του υπουργείου Οικονομικών να ανταποκριθούμε. Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν», πρόσθεσε ο υπουργός, ο οποίος ζήτησε ένα μικρό χρονικό περιθώριο προσαρμογής.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here