Τag Athens, για να αναδειχθούν οι ομορφιές του κέντρου της πόλης

Μια έξυπνη πρωτοβουλία  και δράση  που θα αναδείξει  όλα τα σπουδαία αρχιτεκτονήματα της Αθήνας.  Η πρωτοβουλία ανήκει στους  Atenistas οι  οποίοι προχωρούν  στην  τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων ή αλλιώς «TagAthens» σε ιστορικά κτίρια της Αθηνάς και Αιόλου, με σκοπό την ανάδειξη όλων των όμορφων αρχιτεκτονημάτων που προσπερνάμε στην καθημερινότητά μας στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Τα ενημερωτικά πινάκια βρίσκονται σε ιστορικά κτίσματα, που αντανακλούν σημαντικές περιόδους της αθηναϊκής ιστορίας, από την γνωστή αρχαιότητα, μέχρι τις τελευταίες δύο εκατονταετίες και την προσπάθεια δημιουργίας της νέας πρωτεύουσας. Τα κτίρια αυτά ανήκουν σε οθωμανικά, νεοκλασικά, αρτ ντεκό, μπάουχαουζ, μοντερνιστικά και άλλα αρχιτεκτονικά κινήματα, μέσα στο Λεκανοπέδιο των αντιθέσεων και της εναλλαγής.

Τα συνοδευτικά κείμενα είναι δίγλωσσα (ελληνικά και αγγλικά) και στο αριστερό τους μέρος διαθέτουν και QR κωδικό για εύκολη πρόσβαση σε online περιεχόμενο. Μπορεί, έτσι, ο αναγνώστης της πινακίδας σκανάροντας απλά και μόνο τον κωδικό, να μπει, για παράδειγμα, στην σελίδα συνολικά της οδού Αθηνάς και να μάθει περισσότερα για το δρόμο και τα υπόλοιπα σημαντικά κτίρια που βρίσκονται στην περιοχή.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here