Ν. Τόσκας: Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ φυλάσσονται

Απάντηση στις καταγγελίες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά ότι δεν φυλάσσονται από την αστυνομία τα γραφεία ου ΠΑΣΟΚ παρά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, καλώντας την να διαφυλάξει την αξιοπιστία της.

Η κ. Γεννηματά μετά και τη χθεσινή επίθεση είχε ζητήσει την παραίτηση του κ. Τόσκα, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αποκαλώντας τον ανίκανο.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι για την εξωτερική φρούρηση του κτηρίου έχουν διατεθεί πέντε ένστολοι αστυνομικοί, ενώ ακόμη 17 βρίσκονται στη διάθεση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι αρμόδιο για την κατανομή τους.

Παράλληλα, πεζές και εποχούμενες περιπολίες αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής επιτηρούν την ευρύτερη περιοχή, ενώ χθες, κατά τη διάρκεια του περιστατικού σε βάρος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, προστάτευσαν τον βουλευτή Γιώργο Αρβανιτίδη και τον οδήγησαν σε ασφαλή χώρο. Επίσης, όταν οι υπηρεσιακές συνθήκες το επιτρέπουν, διατίθεται για την ασφάλεια του κτιρίου και διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ).

«Θεωρούμε, λοιπόν, ότι η Φώφη Γεννηματά γνωρίζοντας τα παραπάνω, προφανώς ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ μένουν χωρίς αστυνομική προστασία ή όπως ισχυρίστηκε στον Πρωθυπουργό, ότι διαθέτουμε έναν μόνο αστυνομικό» επισημαίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Θα ήταν προτιμότερο, προσθέτει, αντί να επιχειρεί να παρουσιάσει μία ψευδή πραγματικότητα και να ομιλεί περί ανικανότητας και επικινδυνότητας, να διαφυλάξει την αξιοπιστία της.
Καταλήγοντας, διαβεβαιώνει ότι θα ληφθούν όλα τα επιπλέον απαραίτητα μέτρα, «ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά παρόμοια φαινόμενα επιθέσεων, που όλοι μας καταδικάζουμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here