Τόσκας: Η ΝΔ πιέζει για τους αστυνομικούς υψηλών προσώπων-Κόντρα για Εξάρχεια

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Πιέσεις και απειλές από στελέχη της ΝΔ για την απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να μεταθέσει αστυνομικούς από τη φύλαξη υψηλών προσώπων στη φύλαξη των πολιτών αποκάλυψε, από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Τόσκας, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση 17 βουλευτών της ΝΔ, για την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας.

«Το υπουργείο βάζει, πλέον, κανόνες στην Αστυνομία, συμμαζεύει, με τεράστιες αντιδράσεις, τον χώρο και, παρά το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί προσωπικά στον ίδιο ότι θα βοηθήσει, όταν έρθει η ώρα του συμμαζέματος των αστυνομικών από τη φύλαξη των υψηλών προσώπων, υπάρχουν πιέσεις και προς την αντίθετη κατεύθυνση., είπε ο υπουργός.

“Συμμαζέψτε τα στελέχη σας, δεν θα αποδώσουν αυτές οι πιέσεις” προειδοποίησε ο υπουργός απευθυνόμενος στα στελέχη της ΝΔ.

Ο κ. Τόσκας απηύθυνε κάλεσμα και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, καθώς, όπως σημείωσε: ο πολιτικός του χώρος απασχολεί πάρα πολλούς αστυνομικούς”.

“Διαβλέπω μια αντίληψη από τη ΝΔ” συνέχισε ο κ. Τόσκας “ότι συζητούν για έναν χώρο που τον θεωρούν γήπεδο με ιδιοκτησιακή αντίληψη, έναν χώρο, όμως, τον οποίο τόσα χρόνια τον κοίταζαν από τις κερκίδες, δεν μπόρεσαν να τον διευθύνουν, να τον οργανώσουν, ως προς την αντιμετώπιση του εγκλήματος, και έτσι συσσωρεύτηκαν πολλά προβλήματα. Τώρα, χρειάζεται αναδιοργάνωση, συμμάζεμα. Η ανάγκη του συμμαζέματος αποδεικνύει τις ελλείψεις και την αδράνεια γι αυτόν τον χώρο που η ΝΔ χρησιμοποιούσε για την κομματική διείσδυση, επειδή θεωρείτο προνομιακός για την άντληση ψήφων”.

Ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για την έλλειψη υποδομής, τον τεράστιο στόλο αυτοκινήτων με πάνω από 300 χιλιάδες χιλιόμετρα, και για το πάρτι εντυπώσεων με κάμερες τοποθετημένες στα Εξάρχεια, την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ”, όταν, όπως υποστήριξε ο κ. Τόσκας, επικρατούσε το ρουσφέτι και η κομματοκρατία στην Αστυνομία.

“Προχωράμε σε κατεύθυνση εξυπηρέτησης των κοινωνικών συμφερόντων και φύλαξης των δικαιωμάτων των πολιτών” συνέχισε ο κ. Τόσκας, υπενθυμίζοντας ότι η Αθήνα κάηκε επί ΝΔ και επί ΝΔ η Αστυνομία δεν τόλμησε να μπει οργανωμένα, συστηματικά και με πληροφόρηση. “Αναγκαστήκαμε να στήνουμε επιχειρήσεις και συστήματα πληροφοριών από την αρχή για τα ναρκωτικά κυκλώματα” πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, θυμίζοντας ότι επί ΝΔ υπήρχαν μόνο στα Εξάρχεια 46 καταλήψεις κτιρίων και ότι ποτέ δεν έγινε καμμιά σύλληψη ατόμου που κτύπησε αστυνομικό, με αποκορύφωμα το γεγονός ότι δεν είχε συλληφθεί ούτε αυτός που χτύπησε τον πρώην υπουργό Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Τόσκας, υπογράμμισε ότι μόνο το 2015 έγιναν 86 συλλήψεις μπαχαλάκηδων, ενώ η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο και το θέμα των καταλήψεων.

Για το Μεταναστευτικό, ο κ. Τόσκας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάμειξη στελεχών της ΝΔ στα επεισόδια στη Μυτιλήνη και συγκεκριμένα ανέφερε τον κ. Αθανασίου ο οποίος, όπως είπε, παρότρυνε στη Μυτιλήνη πολίτες να συμμετέχουν σε επεισόδια. Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε και προς τη ΧΑ, ότι “δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν ανεκτές περιπτώσεις τέτοιες για τις οποίες κατηγορούνται αυτές τις ημέρες στα δικαστήρια. Ο αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για την τεράστια προσπάθεια της αστυνομίας και της κυβέρνησης, σε ό,τι αφορά την αστυνόμευση στους καταυλισμούς, και στα νησιά και στον ηπειρωτικό χώρο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here