Τσίπρας: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να αμφισβητήσει σπιθαμή ελληνικής γης

 

«Αυτή την ελεύθερη και υπερήφανη πατρίδα που μας παρέδωσαν όσοι πολέμησαν τους φασίστες και τους Ναζί, έχουμε χρέος να τη διαφυλάξουμε και να την προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα και για οποιονδήποτε λόγο να αμφισβητήσει σπιθαμή ελληνικής γης», ανέφερε από τον Αη Στράτη ο Αλέξης Τσίπρας στέλνοντας αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία.

Ο Αλ. Τσίπρας βρέθηκε στον Άγιο Ευστράτιο, με αφορμή την 28η Οκτωβρίου, συνοδευόμενος από την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο.

«Επειδή ακούω διάφορες δηλώσεις αμφισβήτησης του διεθνούς δικαίου και των συνόρων μας, κάποιοι τώρα τελευταία, δείχνουν με προκλητικό τρόπο την πρόθεσή τους να ξαναγράψουν την ιστορία αλλά και να ξαναχαράξουν τα σύνορα, ας το ξεχάσουν μια για πάντα», τόνισε ο ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι θα πρότεινε στούς γείτονες αν θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία να τη γράψουμε μαζί θετικά και έκανε λόγο για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας ότι είναι ζήτημα εισβολής και κατοχής. Κάλεσε επίσης τη γείτονα χώρα να μην αμφισβητεί το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες.

Όσον αφορά το προσφυγικό, ο πρωθυπουργός εξήρε τις θυσίες του ελληνικού λαού, ο οποίος – σύμφωνα με τον ίδιο – κράτησε όρθια την Ευρώπη. «Η ανταπόδοση δεν μπορεί να είναι μία λογική μη τήρησης των συμφωνιών» σημείωσε, ασκώντας κριτική στη μη πρόοδο του προγράμματος μετεγκατάστασης των προσφύγων. «Δεν μπορούν οι ισχυροί να έχουν μόνο δικαιώματα και οι υπόλοιποι μόνο υποχρεώσεις» συνέχισε

Σχετικά με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο Αλ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα ενότητας και υπερηφάνειας και υποστήριξε ότι «έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε την πατρίδα μας». «Τιμούμε τον αγώνα εναντίον του κατακτητή, του φασισμού και του ναζισμού» ανέφερε εμφατικά και εξήρε τα οικουμενικά ιδεώδη που πρέσβευε ο αντιστασιακός αγώνας.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε λάθος τον συμψηφισμό των εγκλημάτων του φασισμού και του μίσους με την κομμουνιστική ιδεολογία. «Όσο και αν κανείς ασκήσει κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό, δεν έχει το δικαίωμα να εξομοιώνει τους θύτες και τα θύματα» επισήμανε.

Print Friendly, PDF & Email