Τσίπρας: Είστε ντελάληδες του φόβου. Η ΝΔ ψαρεύει στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου

 

Σε σύγκρουση κορυφής εξελίχθηκε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα την ασφάλεια των πολιτών. Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι » έχει στόχο να ψαρέψει στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου και να αναδείξει την ακροδεξιά ατζέντα», ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «δεν θα ανεχθούμε μία χώρα ξέφραγο αμπέλι».

«Θα ήθελα να ξεκινήσω την τοποθέτησή μου καταθέτοντας μια βασική απορία», τόνισε ο πρωθυπουργός.» Για ποιον λόγο, ζητά η ΝΔ να γίνει προ ημερησίας στη Βουλή για την ασφάλεια. Είναι η πρώτη συζήτηση που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο νέος αρχηγός της ζητάει να γίνει στη Βουλή. Η ΝΔ δεν ζήτησε συζήτηση για οικονομία, για το προσφυγικό, για την ανεργία, για το ασφαλιστικό, για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας. Δεν υποτιμώ το θέμα αλλά αναρωτιέμαι. Η Ευρώπη σήμερα μαστίζεται από τρεις κρίσεις και η χώρα μας έχει να αντιμετωπίσει την οικονομική και προσφυγική κρίση» είναι η αναφορά με την οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άνοιξε την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή που γίνεται για το θέμα της ασφάλειας των πολιτών με πρωτοβουλία της ΝΔ.

«Τι ακριβώς επιδιώκει αυτή η πρωτοβουλία; Ρητορική είναι η ερώτηση μου, γιατί τα κίνητρα είναι σαφή. Δεν προκαλεί καμία έκπληξη ότι στην επιστολή σας υιοθετείτε τον ισχυρισμό ότι η ασφάλεια των πολιτών τίθεται εν αμφιβόλω, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και το προσφυγικό. Αυτός ο ισχυρισμός που συνδέει το προσφυγικό με την ασφάλεια των πολιτών είναι το επιχείρημα των πιο αντιδραστικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Είναι η θέση εκείνων που υψώνουν τείχη στην Ευρώπη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με την πρόταση της να γίνει σήμερα αυτή η συζήτηση, έχει στόχο να ψαρέψει στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου, έχει στόχο να αναδείξει την ακροδεξιά ατζέντα.

«Υιοθετείτε ξενοφοβική γραμμή» είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι η ελληνική κοινωνία έχει ισχυρά αντισώματα απέναντι στους ντελάληδες του φόβου. Είπε δε ότι στο βάρος αυτό που σηκώνει ο ελληνικός λαός, η ελληνική κυβέρνηση δίπλα σηκώνει το βάρος της ευθύνης του προσφυγικού.

O πρωθυπουργός αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, επανέλαβε ότι η χώρα είναι ένα βήμα πριν από την έξοδο από την κρίση και αναρωτήθηκε αν αύριο τα στοιχεία της Eurostat αποδείξουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε άδεια ταμεία, αν τότε θα ζητήσει η ΝΔ συγνώμη ή αν θα συνεχίσει να συντηρεί τον μύθο της καταστροφής η αξιωματική αντιπολίτευση παρά το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση πέτυχε και υπερέβη τους στόχους.

Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχθούμε μία χώρα ξέφραγο αμπέλι

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως «για ορισμένα από τα στελέχη σας, οι όροι ‘’δημόσια τάξη’’, ‘’ασφάλεια’’ και ‘’Κράτος δικαίου’’ είναι λέξεις σχεδόν απαγορευμένες στο πολιτικό τους λεξιλόγιο. Τους προκαλούν αλλεργία» καθώς όπως είπε «τόσο στο ιδεολογικοπολιτικό και αντιεξουσιαστικό τους παρελθόν, όσο και στο εξουσιαστικό τους και μνημονιακό παρόν, είχαν και έχουν μια αμφιλεγόμενη στάση απέναντι στη θεμελιώδη σημασία της ασφάλειας ως προϋπόθεση για τη Δημοκρατία, την ελευθερία, την απρόσκοπτη οικονομική δραστηριότητα και την πρόοδο».

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «η ανοχή στη βία χαμηλής έντασης εκτρέφει τελικά την τρομοκρατία. Η απόσταση που χωρίζει μια βαριοπούλα από μια μολότοφ και μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ είναι μικρή. Είναι η θεωρία των σπασμένων παραθύρων. Το σπάσιμο ενός παράθυρου, μια πράξη που σε κάποιον μπορεί να φαίνεται σχετικά ανώδυνη, μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε κλιμάκωση της βίας. Η επαναστατική γυμναστική των ‘’παιδιών’’ κινδυνεύει να εκθρέψει μια νέα γενιά αδίστακτων τρομοκρατών. Δυστυχώς, όμως, το πρόβλημα της ασφάλειας δεν αφορά μόνο στους κουκουλοφόρους και στους επίδοξους τρομοκράτες», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχετικά με την κατάσταση στη χώρα εξαιτίας του προσφυγικού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «στην Ειδομένη και στις φαβέλες του Πειραιά και του Ελληνικού, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, άλλες γνωστές, και οι περισσότερες άγνωστες, υποκαθιστούν κατ’ ουσίαν το ελληνικό Κράτος. Υπάρχει επικίνδυνο κενό που καλύπτεται από τους διαβόητους πια ‘’αλληλέγγυους’’. Οι οποίοι μάλιστα – εκεί φτάσαμε – έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία, όταν απευθύνονται σε πρόσφυγες και μετανάστες, απ’ ότι όταν απευθύνεται σε αυτούς το ελληνικό Κράτος».

Για τα γεγονότα στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «συνέβη το αδιανόητο. Δυνάμεις ασφαλείας των Σκοπίων, με τρόπο απαράδεκτο, άσκησαν βίαια αστυνομικά μέτρα κατά προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονταν στο ελληνικό έδαφος. Κατ’ ουσίαν δηλαδή, μια τρίτη χώρα προέβη σε πράξεις τήρησης της τάξεως σε ελληνικό έδαφος».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here